Veelbelovende prestaties turners Penta Winterswijk

  Sport
Lenn Miggelbrink
Lenn Miggelbrink (Foto: PR Penta Winterswijk)

Winterswijk - Lenn Miggelbrink was dit weekend oppermachtig tijdens de kwartfinale van de bondskampioenschappen turnen. In Hoofddorp kwam niemand (in de eerste 2 wedstrijdseries) van de Instappers aan zijn aantal punten. Daarmee plaatste Lenn zich uiteraard voor de 1/2e finale.

Ruben Klein Goldewijk, Leon Slotboom en Twan Roerdink kwamen ook in actie bij de Instappers in de 3e divisie. Alleen de beste turners in elke wedstrijdserie gaan door naar de volgende ronde. Afhankelijk van de groepsgrootte waren dit de beste 6 of 8 turners. Leon eindigde na de 6 toestellen als 5e en hij is dus ook zeker van een plaats in de volgende ronde. Helaas redde Ruben en Twan het net niet, maar zij kunnen terugkijken op hele mooie oefeningen. De selectie was erg streng, want van de in totaal 114 turners gaan er maar 30 door naar de 1/2 finale op 13 april in Enschede.

Bij de senioren moest Bram Eppingbroek weer in actie komen. Na de 1/8e finale van vorige week, mocht hij ook afreizen naar Hoofddorp voor zijn 1/4 finale tussen 35 andere turners. Dankzij de hoogste dagscore op sprong plaatste hij zich nog maar net bij de beste 24 die de reis naar Enschede mogen maken over 2 weken voor de 1/2 finale. Ook Mik Lamers kwam vandaag in actie. In Hoofddorp turnde hij in de 1e divisie zijn 1e kwalificatiewedstrijd voor de 1/2 finale. Over 2 weken in Purmerend is het 2e kwalificatiemoment, dan weten we dus zeker wie er doorgaan naar de halve finale in Waalwijk in zijn categorie. Ondanks een blessure aan zijn enkel, die fysiotherapeut Jason Ombeng vakkundig had ingetapet, eindigde Mik zaterdag als 7e. Hij is al zeker van een ticket naar Waalwijk.

Meer berichten