Oane Luisman (instap N2), Julia Breitkopf (pupil2 N2)
Oane Luisman (instap N2), Julia Breitkopf (pupil2 N2) (Foto: PR Penta Winterswijk)

Turnsters Penta Winterswijk behalen mooie resultaten in Hardenberg

  Sport

Hardenberg - In Hardenberg mochten turnsters uit de 2e divisie, Lara Hallers (pupil1 N2), Oane Luisman (instap N2), Julia Breitkopf (pupil2 N2) en Lynn Nijland (senior B ) proberen een plaatsje in de halve finales te bemachtigen.

Lara mocht als eerste aan de slag en wat heeft ze het, ondanks de duidelijk aanwezige zenuwen, goed gedaan. Als debutante op dit niveau heeft ze op alle 4 toestellen mooie dingen laten zien. Dit bracht Lara naar een keurige 12e plek en daarmee ook een plaats in de volgende ronde.

In de 2e wedstrijdronde mochten Oane en Julia hun 4-kamp turnen. Oane begon wat ongelukkig op sprong, herstelde zich daarna op de andere toestellen. Julia turnde een ijzersterke wedstrijd met als absolute uitschieter haar oefening op de brug. Hier haalde zij het hoogste cijfer van haar deelnemersveld. Oane is keurig 11e geworden en Julia wist een hele mooie zilveren podiumplek te halen. Ook deze dames plaatsten zich voor de halve finales.

De grootste klapper van de dag moest echter nog komen. In de 4e en laatste ronde van deze prachtige turndag, zette Lynn een wedstrijd neer om U tegen te zeggen. Zonder uitzondering schitterde ze op alle 4 damestoestellen. De zeer verdiende beloning voor al haar harde werken kwam dan ook. Lynn vond zich terug op de hoogste trede van het podium, met ruim anderhalf punt meer dan nummer 2, en werd heel gaaf 1e!

Meer berichten