Tafeltennissers van SMD 3 zetten reuzestap naar kampioenschap

  Sport

Winterswijk - Afgelopen vrijdag stond er voor koploper van tafeltennisvereniging SMD 3 een thuiswedstrijd tegen MVR uit 's Heerenberg op het programma. De thuisploeg trad aan met Job Meulenbeld, Rene Bruggink en Berthold Rolfing.

De eerste paar wedstrijden gingen zeer eenvoudig naar de thuispartij en kwamen al snel op een 3-0 voorsprong. Daarna stond het dubbelspel op het programma waarin Job & Rene aantraden. De eerste 2 games wonnen ze maar de 3e game werd helaas nipt verloren. De 4e game ging heel gelijk op, maar na een spannende game ging de game toch na de thuisploeg, die daarme voor het 4e punt zorgde, 4-0.

Na het dubbelspel, werden de enkelgames wat spannender alleen dit weerhield SMD niet om de stand uit te breiden naar 7-0, alleen Berthold had 5 games nodig om de sterke Erik Gerretsen te verslaan.

In de laatste 3 wedstrijden konden de volle 10 punten worden gehaald. Dit lukt echter helaas net niet. Berthold en Rene wonnen ook hun laatste enkelpartijen en zorgden dus voor het 8e en 9e punt. Het 10e punt kon behaald worden door Job, die moest spelen tegen Erik Gerretsen. Ook deze wedstrijd was zeer close, maar viel helaas in het voordeel van de uitploeg, die daardoor toch nog 1 punt haalden en de eindstand op 9-1 bepaalde.

Echter heeft SMD nog een ruime voorsprong van 19 punten op de nummer 2, en is het kampioenschap zo goed als zeker en kunnen ze zich gaan voorbereiden op een seizoen in de 2e Klasse.

Meer berichten