Archeus was met een grote afvaardiging pupillen in Aalten.
Archeus was met een grote afvaardiging pupillen in Aalten. (Foto: PR)

Atleten Archeus beginnen goed aan crosscompetitie

  Sport

WINTERSWIJK/AALTEN – Voor de atleten van AV Archeus begint het crossseizoen traditioneel in november met de Boekeldercrosslopen in Aalten. Een serie van vier wedstrijden waarvan er drie meetellen voor de einduitslag.

Archeus was in de eerste loop van goed vertegenwoordigd met 35 leden, verdeeld over alle categorieën van jong tot oud. De jongste was zes jaar en er was een 60+ lid die de schoenen aantrok voor 15 km.
Hoewel het pas de eerste omloop was, staan er al een aantal Winterswijkse atleten op een goede positie. Bij de jongens 6-7 jaar werd Bart-Jan Pietersen derde; bij de meisjes 8-9 jaar gaan Liv Kolsté (vierde) en Zoë Meinen (vijfde) zich bemoeien met de podiumplaatsen in deze competitie.
Bij de 2 km zijn er ook goede uitgangsposities voor Delany Reurink, Nadia en Saskia de Jong. Alle drie finishten ze in de top 10 in hun categorie.
Bij de meisjes 14-15 jaar liep Anne Hovinga naar een keurige tweede plaats.
Bij de senioren en masters waren ook goede uitslagen te noteren. Lars Duistermaat werd derde op de 15km senioren, Bertus Sessink werd eerste bij de masters 60+ op de 15km.
Op de 10km tenslotte liepen Marcel Bos (vijfde) en Arjan Onnink (zevende) zich ook in de top 10.

Alle uitslagen en tijden staan op: my1.raceresult.com
Komende zaterdag 10 november is de tweede omloop.

Meer berichten