Luuk van der Linde in de aanval tegen Proteus.
Luuk van der Linde in de aanval tegen Proteus. (Foto: Jose Pampiermole)

WWV 1 komt net te kort tegen Proteus 1

  Sport

De heren van WWV 1 traden afgelopen zaterdag aan tegen Proteus 1 uit Twello in zwembad Jaspers. Deze ploeg komt uit de landelijke competitie en is een kandidaat voor de titel in de eerste klasse.

WWV begon veel te slap aan de wedstrijd. Michel Nijenhuis wist een keer te scoren, en de heren uit Twello wisten dit vier maal te doen in de eerste periode. Kansen werden niet goed afgemaakt, en dan sta je dus met 1-4 achter.

In de tweede periode zette het slappe spel zich voor. Ook hier werden kansen niet afgemaakt en wist Proteus de score weer te vergroten. Uiteindelijk stond het 3-7.

In de derde moest de kansen goed benut worden, en dit gebeurde er. Het leek er op of WWV zich totaal herpakte, en kwamen door mooie doelpunten weer wat dichterbij Proteus. Aan het einde van de derde periode wist Proteus ook nog mooi af te maken met een back-hand in de laatste seconde, en bleef het verschil drie doelpunten: 5-8.

In de laatste periode leek het er even op, dat de laatste periode van afgelopen weekend weer herhaald werd tegen Thetis. WWV benutte de kansen veel beter, en kwam heel erg dichtbij. Michel Nijenhuis scoorde de 8-9, en WWV geloofde nog in een gelijkspel. Helaas, scoorde Proteus nog een doelpunt en zette de score vast op 8-10.

WWV 1 staat momenteel derde. Volgende week wacht hekkensluiter Zwemclub Losser in Losser op zaterdag 10 november om 17.30 uur.

Doelpunten: Paul Mielekamp (3), Michel Nijenhuis (2), Henri Krikke (2), Luuk van de Linde (zie foto, 1)

Meer berichten