Foto:

Schakers in mineur

  Sport

In de tweede competitieronde mocht ook WSG 3 zijn eerste wedstrijd spelen, maar het totaal van alle WSG teams is nog steeds nul punten. Vooral voor WSG 1 waren de druiven zuur.

Sneek was een concurrent in de strijd tegen degradatie, maar in de Friese Elfstedenstad bleven de Achterhoekers op 4½-3½ steken. Twee basisspelers waren niet aanwezig, maar invaller Gerard Harbers kweet zich goed van zijn taak door aan het tweede bord de sterkste speler van de thuisclub op remise te houden. Ook Tom Officier wist een hoger ingeschaalde opponent te bedwingen. Minder verging het de andere invaller Marcel Krosenbrink. Hij reageerde niet goed op een pionoffer en kwam al snel in de problemen. Christian Völker stond onder druk, maar toen hij zich losgewerkt had, zag zijn stelling er opeens beter uit. Een kleine onnauwkeurigheid zorgde ervoor dat zijn tegenstander de remisehaven nog kon bereiken. Klaudio Kolakovic stond na de opening ook wel OK, maar nadat zijn tegenstander een ver opgerukte vrijpion had gekregen ging het fout. Matchpunten waren toen uit het zicht, want het was wel duidelijk dat Henrik Lösing zijn pionverlies uit de opening niet meer ging herstellen. Arjan van Lith speelde een goede partij, waarin hij langzaam maar zeker steeds beter kwam te staan. Jochem Mullink won al snel een pion, maar was uiteindelijk het langste bezig, in een dame-eindspel wist hij echter nog zijn tweede zege over de streep te trekken.

Het tweede team van WSG heeft ook tegen Almelo moeten ondervinden dat het een lastig seizoen gaat worden in de derde klasse. Emma de Vries speelde een prima partij en won aan het eerste bord. Van de overige zeven spelers wist alleen Dick Boogaard nog een halfje aan het totaal toe te voegen (6½-1½). Opmerkelijk het debuut in de derde klasse van de bijna 95-jarige Jaap Wolters.

WSG 3 is de competitie in de nieuwe vijfde klasse begonnen met een 5½-2½ nederlaag bij PSV DoDO/Barneveld 2 in Putten. De Veluwenaars hebben duidelijk het sterkste team in deze klasse en de 2½ punt was zeker niet onverdienstelijk. Alle punten kwamen binnen op de bovenste helft. Drie remises van Henk te Brinke, Remko Algera en Joachim Musholt en een zege vanuit totaal verloren stelling van Reinhard Cvetkovic. André Houwers kwam met een goede aanval, die net niet doorsloeg, waarna de rollen werden omgedraaid met een nederlaag als gevolg. Luc van Harxen had na verlies van een kwaliteit nog een verrassende aanval, waarbij hij waarschijnlijk ergens de winst miste. Jan Willen Klein Poelhuis viel verdienstelijk in, maar kon het niet bolwerken. Gerard Klein Langenhorst ging vrij roemloos ten onder.

Meer berichten