Rachel Nijbroek
Rachel Nijbroek (Foto: PR Penta Winterswijk)

Goud op het NK voor Lara Hallers

  Sport

Op zaterdag en zondag vonden in Almelo de meerkamp- en toestel finales plaats waar voor Penta Winterswijk instapper N3 Lara Hallers en senior A Rachel Nijbroek deelnamen.

Zaterdag mocht Lara in de 1e ronde haar wedstrijd turnen. Ze moest op de balk beginnen en liet een mooie oefening zien, helaas was ze de richting een beetje kwijt en sprong aan de verkeerde kant van de balk af. Dit koste haar helaas een halve punt aftrek. Daarna door naar de vloer, waar zij een prima oefening turnde en vervolgens naar de sterkste toestellen van deze dag, de sprong en brug. Een super sprong en een nog mooiere brug waar ze het hoogste cijfer van de dag haalde. Dit alles bracht Lara naar een hele mooie 4e plaats.

In de 4e en laatste ronde van de zaterdag mocht Rachel aan de slag. Te bedenken dat zij slechts 5 weken geleden nog een behoorlijke enkelblessure opliep is het wel een bijzondere prestatie dat ze zich toch nog naar deze wedstrijd heeft geknokt. Zelfs de concurrentie lag al op de loer om haar plaats in te nemen......maar dat liet Rachel niet gebeuren. Ze turnde een keurige 4-kamp en is in de einduitslag op een 27e plek in al dit turngeweld gekomen.

De zondagmiddag, de dag van de toestelfinales. Rachel mocht in de eerste ronde de sprong doen. En wat was het geweldig om weer mee te doen. Jammer genoeg kon Rachel vandaag niet haar beste sprongen laten zien, toch heel knap hoe ze dit toch maar weer geflikt heeft. Met een overslag salto gehurkt en een tsukahara gestrekt is ze op een 9e plek terecht gekomen.

Lara mocht in de laatste ronde van dit weer warme weekend op de balk haar oefening laten zien....en wat heeft ze zich voor de zaterdag gerevancheerd, beter kan niet. Met een super stabiele en strakke oefening liet Lara de concurrentie de hielen zien. Ze kwam op de 1e plek en dat was heel erg verdiend! Ze mag zich een jaar lang bondskampioen op de balk noemen.

Voor de turnsters was dit de laatste wedstrijd van een lang wedstrijdseizoen en een mooiere afsluiting hadden de trainers zich niet kunnen wensen. Op naar het volgende seizoen met weer nieuwe uitdagingen.

Meer berichten