Nationaal kampioen Marissa Tervoert van de Winterswijkse Kegelbond, geflankeerd door Renate Kales (links) van de Haarlemse Kegelbond en Petra van Westerhuis (Oost Gelderse Kegelbond).
Nationaal kampioen Marissa Tervoert van de Winterswijkse Kegelbond, geflankeerd door Renate Kales (links) van de Haarlemse Kegelbond en Petra van Westerhuis (Oost Gelderse Kegelbond). (Foto: PR)

Marissa Tervoert nationaal kegelkampioen A-klasse

  Sport

De Winterswijkse Marissa Tervoert is zondag Nederlandse kampioenschappen geworden. In het kegelhuis van de Nijmeegse Kegelbond in Malden was ze te sterk voor de concurrentie.

Bij de Dames hadden Marissa Tervoert en Vera Lensink zich geplaatst voor de finale. Marissa Tervoert behoorde na haar optreden in de halve finale al tot de kanshebbers. De finale was spannend tussen Marissa, Petra van Westerhuis van de Oost Gelderse Kegelbond, en Renate Kales van de Haarlemse Kegelbond. Na vijf van de zes ronden ging Marissa nog aan de leiding met slechts één hout voorsprong op Petra, op ruimere afstand volgde Renate als derde.

In deze laatste ronde was het permanent stuivertje wisselen tussen Marissa en Petra. Het kon alle kanten op. De tiende bal van de vijftien te gooien ballen was beslissend. Petra gooide een zeven en Marissa een negen. Marissa bleef negens gooien, en bij Petra lukte helaas voor haar helemaal niets meer. Renate passeerde haar nog in het eindklassement en werd daardoor tweede, op slechts 1 hout werd Petra derde. Marissa werd met ruime voorsprong Kampioen van Nederland.

Prestatie van formaat
Marissa kegelt nog maar drie jaar. Ze heeft een geweldig balgevoel, en dat vertaalde zich in een stormachtige ontwikkeling. In 2016, het eerste jaar dat zij kegelde, werd zij al derde bij de Nederlandse Kampioenschappen in de B-klasse. Zij promoveerde naar de A-klasse bij de Dames. Vorig jaar werd zij vijfde in die klasse op de Nederlandse kampioenschappen. En nu dus Nederlands kampioen. Een prestatie van formaat. Nog nooit eerder won een kegelaar uit Winterswijk de titel in de A-klasse.

Vera Lensink maakte het succes voor de Winterswijkse Kegelbond compleet door heel verrassend de vierde plaats te veroveren.

De huldiging vond in de avond plaats in kegelhuis Hamaland. Hierbij waren vele supporters aanwezig. Zij toegesproken door Gerrit Hendriksen als voorzitter van de Winterswijkse Kegelbond, en sportwethouder Wim Aalderink.

Meer berichten