Het kampioenschap in de tweede klasse is binnen voor de jongens van basketbalvereniging Give and Go Pytheas. (Foto: PR
Het kampioenschap in de tweede klasse is binnen voor de jongens van basketbalvereniging Give and Go Pytheas. (Foto: PR (Foto: PR)

Basketbaltitel jongensteam Give and Go Pytheas 'dik en dik verdiend'

  Sport

Winterswijk - Zaterdag was het voor de jongens van basketbalvereniging Give and Go Pytheas een spannende dag. Eindelijk kon na twee jaar weer eens een kampioenschap worden bijgeschreven in de historie van deze fusievereniging. Met een klinkende 86-33 overwinning tegen Basketiers' 71 uit Zevenaar was de wedstrijd zelf niet spannend maar wel genoeg voor de eerste plaats in de tweede klasse (t/m 16 jaar).

En zo viel er na de laatste zoemer in de sporthal een hoop spanning en druk weg bij de jonge spelers van Give and Go Pytheas. Na een lang seizoen kon de ploeg van trainer/coach Albert Bal zich eindelijk als kampioen laten vieren door het vele publiek wat aanwezig was in Winterswijk.

Dik verdiend
Coach Albert Bal was na de wedstrijd een blij en tevreden man. ''Dit kampioenschap is voor de jongens dik en dik verdiend te noemen. Voor dit seizoen hebben we vooral afgesproken door veel en hard te trainen goed basketbal te laten zien. Door voor de winter veel wedstrijden te winnen hebben we deze doelstelling bijgesteld. Door een hecht collectief te vormen kregen de jongens in de gaten dat een kampioenschap echt tot de mogelijkheden behoorde. Ondanks dat we af en toe nog veel blessures hebben gehad, zijn de jongens blijven knokken met deze titel als resultaat.''

Groot compliment
''Ik geef deze jonge gasten allemaal dus een groot compliment'', vervolgt Bal. ''Het is knap dat je in deze leeftijdscategorie alles wil geven om kampioen te worden. Ik ben nu al benieuwd naar het nieuwe seizoen of we deze kwaliteiten ook in een hogere klasse kunnen laten zien.''

Meer berichten