Remise Gonemo bij degradant Almelo FC

  Sport

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben hun laatste competitiewedstrijd in Almelo afgewerkt. Tegen het derde team van Almelo FC werd een 5-5 puntendeling in de wacht gesleept.

Voor beide opponenten stond niets meer op het spel. Gonemo had zich in een eerder stadium van de competitie veilig gespeeld en komt in het nieuwe seizoen wederom uit in de Hoofdklasse. Dit in tegenstelling tot Almelo dat als rode lantaarndrager degradeert.
Gonemo speelde bij vlagen goed. Met een kiezelhard schot in de bovenhoek zorgde Dimitri Dekker voor een vroege openingstreffer voor Gonemo. De gelijkmaker van Almelo volgde maar via een knap genomen vrije trap van Menno Stemerdink namen de withemden opnieuw de leiding, 1-2.

Comeback
Concentratieverlies bij de Winterswijkers bleef niet zonder gevolgen, want de gastheren bogen de achterstand om in een 4-2 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Voor Gonemo betekende dit dat er na de pauze uit een ander vaatje getapt moest worden. Met frisse moed werd de achtervolging ingezet en Gonemo toonde mentale veerkracht. Een prima comeback betekende een 4-5 score in Winterswijks voordeel. Özbey Genç, Dimitri Dekker en Daniël Grevers waren verantwoordelijk voor de productie.
De buit leek binnen voor Gonemo, maar in de slotfase deed Almelo nog iets terug. De hekkensluiter uit Almelo bracht de stand in evenwicht en beide teams namen uiteindelijk genoegen met dit 5-5 gelijkspel.

Meer berichten