Erik ten Hagen wist voor de zevende maal op rij de Winterswijkse damtitel te veroveren.
Erik ten Hagen wist voor de zevende maal op rij de Winterswijkse damtitel te veroveren. (Foto: PR)

Erik ten Hagen evenaart record met nieuwe damtitel

  Sport

Met een enkele competitieronde en nieuwe versterkte concurrentie leek de strijd om de Winterswijkse damtitel een spannend gevecht te gaan worden dit seizoen. Dat viel uiteindelijk wel mee. Door zijn overwinning van deze week wist Erik ten Hagen voor de zevende maal op rij de Winterswijkse damtitel te veroveren.

Aan Jan Elgershuizen was deze week de moeilijke taak om Erik ten Hagen van de damtitel te houden. Hoewel Jan goed tegenstand bood en lang uitzicht had op een goed resultaat, moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen, nadat Erik toesloeg met een damcombinatie (0-2).

Theo Stoverinck profiteerde van een te gretige damcombinatie van John van Laarhoven. John kon zijn dam niet behouden en had daarna 2 schijven achterstand. Hij probeerde het nog wel, maar Theo liet zich niet verrassen die door de overwinning ook weer een plaatsje stijgt op de ranglijst (2-0).

Voor de strijd om de bovenste plekken namen Erik Oonk en Kees Spruijt het tegen elkaar op. Hier leek Kees gedurende de partij wel iets gemakkelijker te staan en sloeg in de eindfase toe middels een damcombinatie. Dit leverde echter wel een lastig eindspel op, waarbij Erik de remisekans liet liggen. Kees kon opgelucht ademhalen en won de partij, waarmee die goede zaken doet om best of the rest te worden (0-2).

De meest spectaculaire partij van de avond ging echter tussen Augustin Saouadogo en Wim Bennink. Hier wist Wim in het eindspel in voordelige positie te komen en leek op winst af te stevenen, maar speelde het niet helemaal juist uit, waardoor Augustin met een slimmigheidje nog een dam kon behalen. Hierna ontstond, voor de spelers en toeschouwers, een spannende eindfase, maar uiteindelijk werd de partij met een record aantal zetten in remise afgerond (1-1). Augustin was al een aantal keer dichtbij, maar pakt hiermee ook zijn eerste punt van dit seizoen in de competitie.

Ratingcompetitie
Voor de Ratingcompetitie leek Gerwin Doornink na schijfwinst tegen Wim Klaassen op winst af te stevenen, maar verkeek zich, waarna Wim doorbrak naar dam en Gerwin nog uit moest uitkijken om niet te verliezen. In het eindspel offerde hij echter verstandig een schijf en ging naar dam waarna er remise overeen werd gekomen (1-1).

Frank ten Hagen speelde op combinaties tegen Paul Hageman. De eerste werden nog gezien, maar in het middenspel wist Frank naar schijfwinst te combineren. Hierna werd het nauwkeurig uitgespeeld (2-0).

Met zijn zevende damtitel oprij evenaart Erik het clubrecord van Danny Slotboom, die van 1998 t/m 2004 ook 7 keer op rij kampioen werd. Voor de speler met de meeste titels in totaal heeft hij nog even te gaan, want Hendrikus Rijks is in het verleden 14 keer damkampioen geweest.

Meer berichten