Jesper Leemkuil
Jesper Leemkuil (Foto: PR Penta Winterswijk)

Penta Winterswijk gastheer voor kwartfinale NK Heren

  Sport

In het weekend van 24 en 25 maart bruist het in Winterswijk vanwege de activiteiten georganiseerd door Penta Winterswijk i.s.m. de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). De sporthal wordt omgebouwd totr een prachtige turnarena waar ongeveer 500 turners uit heel Nederland zullen strijden in de kwartfinale NK heren 1e, 2e en 3e divisie. Met als doel een plek op het halve NK te veroveren.

Op zowel zaterdag als zondag zullen de heren, in verschillende leeftijdscategorieën, uit de 1e, 2e en 3e divisie te bewonderen zijn. Voor deze wedstrijd hebben ook turners van Penta Winterswijk zich geplaats. Zij zullen tijdens deze thuiswedstrijd ook zeker een greep proberen te doen naar een fel begeerde plek op het halve NK. Tevens zullen zondags turners uit de eredivisie te bewonderen zijn. Voor u als toeschouwer een extraatje om te mogen genieten van het allerhoogste niveau dat het heren turnen kent binnen het nationale turnen.

Across the globe
Tevens zijn er op zondag 25 maart in theater de Storm twee dansvoorstellingen (om 14.00 en 18.30 uur) van het Penta Dance Department uit Winterswijk. Aan beide voorstellingen doen zo’n 300 dansers in de leeftijd van 4 tot 50 jaar mee. De toeschouwer wordt meegenomen op een reis rond de wereld. Invloeden uit veel verschillende landen en culturen worden verwerkt in de choreografieën. De stukken worden gedanst door zowel beginners als gevorderde dansers die nationaal als internationale wedstrijden dansen. Laat u verrassen en betoveren door deze veelzijdige voorstelling met Hip Hop en moderne dans. De kaartverkoop voor beide shows is reeds begonnen. Deze zijn verkrijgbaar bij theater de Storm in Winterswijk.

Met hulp van een heleboel vrijwilligers zullen de turners, dansers, trainers en bezoekers ontvangen worden op de verschillende locaties in Winterswijk. Om dit soort activiteiten te kunnen realiseren kan de vereniging niet zonder sponsoren. Penta Winterswijk heeft er al een aantal kunnen verwelkomen, maar als u deze activiteiten een warm hart toedraagt, kunt u contact opnemen met: info@pentawinterswijk.nl

Meer berichten