Noëlle Fotografie

Skopein Wivoc Heren 1 verliest in Doetinchem

  Sport

Wivoc heren 1 vertrok zaterdagochtend richting Doetinchem voor een wedstrijd spelen tegen de koploper, Seesing Personeel Orion heren 3. Bij winst zou de positie van koploper mogelijk de kant van Wivoc opgaan en daar gingen de Winterswijkers vol voor. Lees hier het teamverslag.

Elke start is even wennen en aftasten wat de tegenstander kan en gaat doen. Tot aan de 6-6 ging het dan ook gelijk op. We wisten dat we dus moesten knokken voor elk punt. Maar dat deed Orion ook. Veel ballen hielden ze van de grond en zo keken we ineens naar een 12-6 achterstand. Tandje erbij voor ons dus. Mede door een goede service druk van ons vechten we ons terug naar de 16-15. Nu volhouden dus. Helaas onstaat er bij ons een paar keer miscommunicatie en zijn we net iets te enthousiast in onze service (was het veld maar een halve meter langer geweest). Via een 20-19 verliezen we helaas de eerste set met 25-20. Scheelt niet veel en we weten dat we het kunnen dus op naar de 2e set.

Met dezelfde opstelling en iets meer aan elkaar en de tegenstander gewent gelijk druk uitoefenen en knallen. Dit doen wij goed. Vanaf het begin staan we net telkens een paar puntjes voor. Weer door een paar goede service beurten. En iets minder foutjes aan onze kant loopt de set naar een 10-15 voorsprong voor ons. Dit ziet Orion echter ook. Er word een speler achterin hun veld gewisseld. En mede door een lange en sterk spelende buiten aanvaller vechten ze zich terug naar een stand van 17-17. Het vervolg van de set gaat weer redelijk gelijk tegen elkaar op maar met een eindstand van 25-22 verliezen we helaas ook deze set. Niet getreurd, een wedstrijdje volleybal kan uit 5 sets bestaan en met die mentaliteit gingen we dus ook naar set 3.

Andere opstelling
Met een iets andere opstelling en sterke wil beginnen we deze set dan ook goed. We zijn duidelijker tegen elkaar. Er worden minder foutjes gemaakt. En we blijven sterk serveren. Iets waar Orion toch af en toe moeite mee had was gebleken. Weer gelijk vanaf het begin loopt Skopein Wivoc elke keer een paar puntjes los. Maar waar we de vorige set het af en toe even lieten liggen. Nu juist wat meer slim speelden en met minder fouten. En een tegenstander die iets meer gefrustreerd raakte (kwam die gele kaart). Gaven we de voorsprong niet weg en pakten we eindelijk onze eerste set met goede eindstand van 18-25 in ons voordeel.

De vierde set, erop of eronder. Met frisse moed en goede zin beginnen we. We hebben immers de vorige set gewonnen en kunnen nog steeds de wedstrijd winnen. De start van de set loopt weer gelijk op. De service was aan beide kanten goed. En ook wij kregen hier iets meer moeite mee. Zij scoren een punt, wij scoren een punt. Helaas valt in deze set onze libero uit door een blessure. Het spel word dus even stil gelegd. Onze focus niet verliezen. Wisselen maar en door spelen. Tot de stand van 16-15 gaat het nog gelijk op. Niet voor niks de nummers 1 en 2 tegen elkaar. Wij willen winnen maar dat wil Orion ook. Helaas lijkt het bij ons dan niet meer te lukken. Minder druk met onze service terwijl die bij de tegenstander juist omhoog gaat. En helaas verliezen wij deze set dan ook met 25-18.

Goede pot
Al met al hebben we een goede pot gespeeld maar bleken de jongens van Orion toch de betere te zijn. Met wel een punt mee gesprokkeld terug naar Winterswijk eindigde de wedstrijd in een 3-1 verlies voor ons. Na goede verdiensten van Orion staan zij dan nu ook 6 punten los van ons.
De tweede plek blijven we gewoon behouden en we blijven knokken voor het beste resultaat.

Dit doen we dan ook weer zaterdag 17 Maart thuis in de Sport en Turnhal te Winterswijk om 17:00 uur tegen Vios Eefde H1. Als laatste al het publiek in Doetinchem bedankt voor het aanmoedigen, super dat jullie er waren. En we hopen jullie dan ook allemaal volgende week weer te zien.

Meer berichten