Logo winterswijkseweekkrant.nl


Foto: Rob Zantinge

Schakers WSG blijven winnen

  Sport

Ook na de zevende ronde blijft WSG koploper in de derde klasse. Pallas werd voor het eerst verslagen, in Deventer werd het 3-5 voor de Winterswijkse schakers.

Han Schuurmans kwam remise overeen en daarna wist Klaudio Kolakovic op bord 3 te winnen van de sterkste speler van de thuisclub. In een eindspel met zware stukken ging de Deventernaar in de fout. Invaller Khaled Darwisch hielde de koning van zijn tegenstander midden op het bord en profiteerde daarvan. Gerard Harbers stond heel goed, totdat hij een kwaliteit verloor. Uiteindelijk kwam hij terecht in een verloren pionneneindspel. Arjan van Lith begon moeizaam aan de partij, maar nadat hij een pion had gewonnen, speelde Van Lith het toreneindspel prima uit.

Topscorer Jochem Mullink bracht op het eerste bord de matchpunten binnen. Na een lange partij wist hij in een paardeindspel te profiteren van het feit dat zijn tegenstander wat meer zwaktes had. Reinhard Funke moest een kwaliteit geven in de opening. Hij hield het nog heel lang vol, maar uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen in zijn opponent. Tom Officier was het langste bezig. Met zijn remise bracht hij de eindstand op 3-5.

WSG 3 speelde een klasse lager tegen Lonneker. Remko Algera won op het eerste bord van een sterke opponent. Invaller Oscar Wamelink won tegen de topscorer van Lonneker een pion en speelde dat knap uit. Ook opmerkelijk was het resultaat van Luc van Harxen. Aan bord 7 speelde hij tegen de op papier sterkste speler van de gasten, maar hij wist dit ondanks enkele problemen in de opening knap remise te houden. André Houwers droeg aan bord 8 ook een halfje aan de score bij. Job Geerdes had wel een pluspion, maar zijn stelling stond op instorten.

Han van de Laar was al snel een pion kwijt en ook Gerard Klein Langenhorst kon het uiteindelijk na een goed begin niet droog houden. De tegenstander van Henk te Brinke gaf een stuk weg, maar langzamerhand wist hij Te Brinke toch in de problemen te brengen, zodat er alsnog een nul aan de Winterswijkse zijde van het scoreformulier viel te noteren (3-5).

Meer berichten

Shopbox