WDV sluit competitie af met nederlaag

  Sport

De afsluitende competitiewedstrijd moest WDV op bezoek bij Zutphen-Warnsveld. Voor beide teams stond er niet veel meer op het spel, al zou WDV bij winst op de 5e plaats opeisen.

Al vroeg werd Henk Sonderen de winst in de schoot geworpen. Na een kleine combinatie naar dam gaf de tegenstander direct op. De voorsprong gaf WDV echter geen vleugels. Achtereenvolgens verloren Erik Oonk, Wim Sonderen en Kees Spruijt hun partij. Erik ten Hagen verkleinde de achterstand tot één partij door een aanvalspartij te winnen.

In de resterende drie partijen leken er mogelijkheden te zijn om een nederlaag te voorkomen. Frits Zegelink, Gerard Korten en Theo Stoverinck bereikten allen een voordelige stand in het slot van de partij. Frits liet in een goede stand een dure combinatie toe die wel voordeel opleverde, maar snel naar remise afgespeeld kon worden door de tegenstander. Gerard had het centrum in handen, maar de tegenstander verdedigde zich stug. Gerard kon een doorbraak niet meer voorkomen en moest ook genoegen nemen met remise. Tenslotte probeerde Theo een overmachtseindspel te bereiken. Doordat Theo de schijven midden op het bord had staan, kon de tegenstander met zijn dam de schijven aanvallen. Theo kon niet voorkomen dat één schijf verloren zou gaan en berustte in remise.

Ondanks de 9-7 nederlaag heeft WDV zich gehandhaafd op een gedeelde 5e plek. Hoewel WDV in het slot een paar keer onnodig punten heeft verloren, kan WDV als promovendus terugkijken op een goed seizoen.

Meer berichten