WDV begint jaar met nederlaag

  Sport

Het eerste team van WDV moest het bij de hervatting van de Gelderse hoofdklasse opnemen tegen Voorthuizen, een wedstrijd tussen respectievelijk nummers 4 en 5.

WDV begon de wedstrijd moeizaam. Kees Spruijt kwam er tegen de sterkste speler van Voorthuizen niet aan te pas. Kees kwam een schijf achter en staakte niet veel later de strijd. Snel werd de achterstand zelfs verdubbeld. Invaller Jan Elgershuizen trof een invallers van Voorthuizen. In het middenspel verloor Jan een schijf door de voor dammers bekende bomzet. Jan kon hierna ook geen grip meer krijgen op het centrum en verloor de partij.

Henk Sonderen speelde een spannende partij waarbij van beide kanten een aanval werd opgezet. Hoewel beide spelers voor de winst gingen, bleef de partij gelijkwaardig met remise als resultaat.

De zorgen voor WDV leken nog groter te worden, toen Erik Oonk vast liep en een schijf moest offeren. De op papier veel sterkere tegenstander dacht in tijdnood de partij af te maken met een offer, maar nadat hij achter een schijf liep combineerde Erik met een kleine meerslagcombinatie naar de winst.

De spanning werd echter maar voor korte duur teruggebracht in de wedstrijd. Theo Stoverinck speelde weliswaar lang een gelijkopgaande partij, maar in het late middenspel koos Theo voor het verkeerde plan. Theo kwam niet meer uit de problemen en verloor de partij. Gerard Korten waagde nog een poging om de achterstand te verkleinen. Na een mooie aanvalspartij kwam Gerard in een 3-om-3 stand sneller op dam. Onder druk van de tijd haalde Gerard echter dam op het verkeerde veld en liet de winst glippen. Erik ten Hagen speelde vanuit de opening een lastige partij. Met voor beide spelers weinig tijd kon de tegenstander niet het maximale voordeel eruit halen. Om niet in de problemen te komen nam de tegenstander in het eindspel een tijdelijk offer om remise af te dwingen. In de laatst partij had ook Frank ten Hagen een nadelige stand. In een groot 5-om-3 eindspel stond Frank onder druk. De tegenstander kon geen waterdichte winst vinden en accepteerde uiteindelijk het remiseaanbod.

Met de nederlaag van WDV-2 en WDV-1 is het dus een slechte start van het nieuwe jaar. Door de 10-6 nederlaag is WDV één plaats gezakt ten koste van Voorthuizen, dat nu met een beter bordsaldo de 4e plaats heeft overgenomen.

Meer berichten

Shopbox