Logo winterswijkseweekkrant.nl

Dramatisch verlies WDV 2 tegen DVOIJ 2 (4-8)

  Sport

Geheel onnodig verloor WDV 2 de belangrijke wedstrijd tegen het op papier gelijkwaardige DVOIJ 2 en verkeerd hierdoor in degradatiegevaar. Het verschil met de concurrentie is slechts 2 punten.

Het begon veelbelovend voor de Winterswijkers. Frank ten Hagen wist zijn tegenstander middels een halve hekstelling steeds meer in de problemen te brengen, won één schijf en combineerde daarna naar dam (2-0).

Aan bord 1 stond Wim Sonderen opgesteld. Helaas was hij door de griep geveld. Thomas Esselink verving hem. Thomas kwam in de hekstelling terecht. Hij dacht zich hieruit te kunnen bevrijden maar zag een damcombinatie van zijn tegenstander over het hoofd en moest het onderspit delven (2-2).

Wim Bennink nam met een vroege voorpost veel risico. Toen hij ook nog een simpele combinatie van 3 om 2 over het hoofd zag was er weinig eer meer te behalen en moest uiteindelijk met een nederlaag genoegen nemen (2-4).

John van Laarhoven wist een schijf te winnen, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander ook op dam kwam. John kon nog een 2e schijf winnen, maar omdat zijn tegenstander een 2e dam kon halen zat er niet meer in dan remise (3-5).

Zeeg Jongkoen speelde een degelijke partij. Helaas zag Zeeg een winstgevende combinatie pas nadat hij al een andere zet had gedaan. Toen zijn tegenstander ook nog naar dam doorbrak was er voor Zeeg geen eer meer te behalen (3-7).

Jan Elgershuizen leek op de winst af te stevenen. Hij had veel tempi voordeel en wist ook nog door te breken. De overwinning leek een kwestie van tijd. Hiervoor kreeg Jan voldoende mogelijkheden maar zag deze helaas niet. Zijn tegenstander kreeg een mogelijkheid om een remise te forceren en pakte deze kans met beide handen aan (4-8).

In plaats van een 7-5 overwinning moest WDV 2 genoegen nemen met een 4-8 nederlaag.

De gedetailleerde uitslagen waren: (tussen haakjes de rating = sterkte van de speler.)

WDV Winterswijk 2 (878) - DVOIJ Silvolde 2 (881) 4 - 8
Esselink, Thomas (821) - Slütter, Pascal (1009) 0 - 2
Hagen, Frank ten (1039) - Fokkink, Jan (891) 2 - 0
Bennink, Wim (893)         - Reurink, Dirk (887) 0 - 2
Jongkoen, Zeeg (770) - Huls, Ben (883) 0 - 2
Elgershuizen, Jan (913) - Giesen, Wim (850) 1 - 1
Laarhoven, John van (834) - Bongers, Frank (767) 1 - 1

Clubavond
Voor de onderlinge damcompetitie bleef de partij tussen Erik Oonk en Wim Klaassen lang in evenwicht. In het eindspel leed Wim echter schijfverlies, maar kon hierna wel met nog één offer eerder op dam komen. Na zelf ook op dam te komen wist Erik het schijvenvoordeel met nauwkeurig spel net in winst om te zetten (2-0).

Erik ten Hagen speelde daarnaast tegelijk tegen Augustin Saouadogo en Paul Hageman. Tegen Augustin haalde hij al vroeg een damcombinatie uit wat hem de winst opleverde (2-0). Paul leed in de opening schijfverlies, maar hield het daarna lang vol, maak kon ook een nederlaag niet voorkomen (2-0).

Erik Oonk komt daardoor op de gedeelde 2e plaats. Volledige tussenstanden van bondscompetitie en onderlingen zijn terug te zien op de sit van WDV Winterswijk.

Meer berichten

Shopbox