Eerste voorronde 2e divisie en oefenwedstrijd voor 1e divisie turnsters in Doetinchem

  Sport

Gisteren vondt de 1e voorronde voor de turnsters die in de 2e divisie uitkomen en een eerste oefen wedstrijd voor 1e divisie turnsters plaats in de Saza hal in Doetinchem. Minou mocht in de eerste ronde aan de slag en begon op sprong. Daar zette ze meteen het hoogste cijfer neer, een prima start van de wedstrijd. Daarna de brug waar ze een mooie oefening turnde met, zo vroeg in het seizoen al, alle plusjes. Jammer genoeg een foutje in de laatste reuzendraai. Door naar de balk waar ze ook een mooie oefening liet zien. Als laatste de vloer, hier liet ze helaas wat steekjes vallen. Dit alles bracht Minou op een toch mooie 5e plek. Helaas kon Janne Luisman wegens een blessure niet deelnemen aan deze wedstrijd.

In de derde ronde mocht onze junior Tess Veldboom aan de bak. Helaas werd het niet de wedstrijd van Tess. Ze liet her en der wat foutjes zien en dat bracht Tess vandaag naar een 25e plaats in het klassement.

De 4e en laatste ronde van de dag was voor senior turnsters Lynn Nijland en Rachel Nijbroek. Voor Lynn werd het ook niet helemaal wat ze er van had verwacht. Ze liet op balk en brug wat steekjes vallen, liet wel goede oefeningen op sprong en vloer zien. In dit sterke deelnemersveld kun je jezelf niet veel permitteren, Lynn is uiteindelijk 24e geworden.
In de andere baan turnde Rachel een prima 4-kamp. Ze startte op brug met een, voor haar doen, basis oefening. Daarna een prima balk en een mooie (nieuwe) vloeroefening en als laatste een huizenhoge tsukahara gehurkt op sprong. In het inofficiële klassement is Rachel tweede geworden.

Meer berichten