WDV wint van Wageningen

  Sport

In de 7e ronde stond voor WDV een wedstrijd tegen het 2e team van Wageningen op het programma. Beide teams hebben de wedstrijden tegen lagere teams gewonnen en tegen de topteams verloren. Er werd dan ook een gelijkwaardige wedstrijd verwacht.

WDV begon wel met een voorsprong. Eén speler van Wageningen kon de wedstrijd vanwege autopech niet halen waardoor Erik ten Hagen de punten cadeau kreeg. Gerard Korten probeerde de tegenstander vast te zetten met behulp van combinaties. Toen de tegenstander achter een schijf liep, dacht Gerard met een 3-om-3 naar dam te combineren. De tegenstander had echter de mogelijkheid om de combinatie te counteren. Gelukkig zag de tegenstander niet waardoor Gerard met de damcombinatie de winst pakte. Invaller Zeeg Jongkoen werd in zijn partij naar de rand van het bord gedrukt. Uiteindelijk bleek de stand niet meer te redden en Zeeg gaf op.

De andere invaller, Wim Bennink, had op zijn beurt de kans de voorsprong weer te vergroten. In de opening mistte Wim een damcombinatie. Later in de partij kreeg Wim een uitstekende stand. In plaats van de tegenstander vast te zetten, koos Wim echter voor een afwikkeling met één schijf voorsprong, maar met beiden één dam was dit niet genoeg voor de winst. Frits Zegelink koos in de opening de aanval. Na een paar ruiltjes leek de stand uitgeblust te raken. Frits wist echter het centrum van de tegenstander uit te hollen. De tegenstander moest offeren om erdoor heen te komen. Frits speelde het eindspel scherp en wist met een fraaie afwikkeling de partij voor zich op te eisen. Weer wist Wageningen de wedstrijd spannend te maken. Ook Erik Oonk werd naar de randen van het bord gedwongen en kreeg het steeds moeilijker. Erik haalde nog wel een dam, maar met twee schijven minder zat remise er niet meer in. Kees Spruijt had op zijn beurt ook moeilijk. De tegenstander wist sneller op dam te komen, terwijl Kees nog geen dam mocht halen. Kees bleef geduldig en haalde op het juiste moment dam en dwong remise af. Daarmee had Theo Stoverinck aan één punt genoeg voor de teamoverwinning. Theo miste in eerste instantie nog een winnende damcombinatie. Later wist Theo alsnog een dam te halen en verkreeg een voordelig eindspel. Dit wist Theo uit te spelen naar overmacht en bepaalde met zijn overwinning de eindstand op 10-6.

Door de overwinning stijgt WDV met 10 punten uit 7 wedstrijden naar de 4e plaats. In het nieuwe jaar wachten nog een paar zware tegenstanders. In ieder geval lijkt dit het beste seizoen te worden in de Hoofdklasse in de geschiedenis van de club.

Meer berichten