Logo winterswijkseweekkrant.nl

Melissa Valken plaatst zich voor dressuurfinale

  Sport

Melissa Falken en Felony wisten zich tijdens de laatste selectiewedstrijd in Kootwijk voor de pony ruiters te selecteren voor het GK. In de selectieproef reed deze combinatie 230 punten bij elkaar in de klasse Z1 D/E pony's. Hiermee behaalden zij een tweede plaats waarmee zij zich selecteerden voor de finale op 28 juni 2017.

In Geesteren (GLD) werd afgelopen week de tweede selectiewedstrijd voor de paarden dressuur verreden. Over drie selectiewedstrijden wordt gekeken naar de totaalscore van iedere ruiter of amazone en al dan niet klasseren zij zich voor het GK.
Cathy ten Dolle reed met haar paard Buran in de klasse B dressuur twee keer naar een vijfde prijs met 196,5 en 200,5 punten. Nancy Bonnink reed hier met haar grote paard Ukkie naar een derde prijs in de klasse M1 en scoorde 188 punten. Carlijn van der Hoek kwam aan start met Sam en behaalde een zesde prijs met 197 punten in de L2 dressuur. Prijzen halen zit in de familie blijkbaar, want haar zusje Roos van der Hoek startte met Trust Me in de klasse B en reed vol vertrouwen naar een tweede plaats met 204 punten en een vierde plaats met 201 punten. Siebelink startte in een BB parcours met haar paard Gillmore en haalde een vijfde prijs binnen met 68 punten voor stijl.
In Vorden werd er een wedstrijd georganiseerd speciaal voor Haflingers. Hier kwam Maaike Klomps uit in de klasse M1 met haar Haflinger Haaijke van de Bekenpieper. Ze wisten een eerste prijs in de wacht te slepen met 189 punten.

Reageer als eerste
Meer berichten