Logo winterswijkseweekkrant.nl


Renate Höfkes Foto: Henk Prinsen
Renate Höfkes Foto: Henk Prinsen

Oonk, Hiddink en Höfkes winnaars in ’t Woold

  Sport

WOOLD - Niels Oonk rijgt met zijn Welsh-schimmeltjes de zeges aan elkaar. Zondag 11 juni is hij Algeheel Winnaar geworden op Marathon Woold. Als enige wist hij onder de 30 strafpunten te laten noteren.

Henk-Jan Hiddink behaalde met zijn vierspan pony’s het tweede en Renate Höfkes behaalde met haar tweespan paarden het derde resultaat van de dag en wonnen daarmee hun rubriek.

Niels Oonk liet 29,8 strafpunten noteren in de marathon en daar kwamen in de vaardigheid geen strafpunten meer bij. Daarmee was hij niet alleen het best van de dag, maar won de zes deelnemers tellende rubriek enkel- en tweespannen pony’s wedstrijdklasse. Tweede werd hier Martijn ten Pas die voor het eerst zijn echtgenote Esther als groom mee had. Menteam ten Pas liet 31,6 strafpunten noteren in de marathon en daar kwamen in de vaardigheid nog 3,8 strafpunten voor een afgereden bal en heel iets tijdsoverschrijding bij.

Renate Höfkes
Renate Höfkes kwam met een totaal van 34 strafpunten aan kop in de acht deelnemers tellende rubriek tweespan paarden wedstrijdklasse. Dat waren 32,2 strafpunten in de marathon en 1,8 in de vaardigheid. Tweede werd René Plaggenburg met zijn tweespan zwarte Welsh Cobs met een strafpuntentotaal van 49,4 strafpunten. De wedstrijdklasse enkelspan paard kende slechts twee deelnemers, maar werd met een mooi resultaat (43,6 strafpunten), gewonnen door Gerard Abbink met Aarabo-Fries. Ook bij de langspannen pony’s waren twee deelnemers, een tandem en een vierspan. Henk-Jan Hiddink won met zijn vierspan met slechts 33,4 strafpunten.

Liza Aarnink
In de hobbyklasse was er winst voor Liza Aarnink bij de enkel- en tweespannen pony’s (36,2 strafpunten) en Petra Hoezen bij de enkel- en tweespannen paarden (58,6). Bij de paarden werd Wim Konings tweede (59,2).

Mirthe van Londen
Slechts twee van alle ruim dertig deelnemers wist de vaardigheid foutloos en binnen de tijd af te leggen. Naast Niels Oonk was dat ook Mirthe van Londen met de palomino HSH First Lady, die daarmee de rubriek vaardigheid won. Tweede in deze zes deelnemers tellende rubriek werd Margot Broeze.

Reageer als eerste
Meer berichten