Logo winterswijkseweekkrant.nl


Foto: pr

Winterswijkers niet in de prijzen op NK sneldammen

  Sport

Op zaterdag 10 juni namen Frank ten Hagen en Gerrit Klompenhouwer deel aan het NK sneldammen, dat werd gehouden in het Nationaal Denksportcentrum in Utrecht. Beiden presteerden prima, maar vielen niet in de prijzen Frank werd achtste in de B-klasse en Gerrit elfde inde C-klasse.

Alle uitslagen uit de voorrondes en finale zijn terug te vinden op de site van het NK sneldammen:

nksneldammen.kndb.nl/uitslagen/

Met een speeltempo van 5 minuten + 5 seconden per zet moesten beiden zich eerst zien te plaatsen voor de finalegroep, door in de eerste 6 wedstrijden bij de beste 8 van de ranglijst te eindigen.

Frank ten Hagen nam deel in de B-klasse. Hier had hij een matige start met 2 punten uit 3 wedstrijden. Hierna boekte hij echter 3 zeges op rij en wist hij zich als 5e (gedeeld 2e) te plaatsen voor de finalegroep. In de finale wedstrijden was de start nog redelijk met 3 punten uit 3 wedstrijden, maar hierna zat de klad er in en verloor hij knullig en door risico te nemen de resterende 4 wedstrijden, waardoor hij uiteindelijk op de 8e plaatst eindigde.

Gelders kampioen Gerrit Klompenhouwer leek zich ook te plaatsen voor de finalegroep in de C-Klasse. In de laatste partij had hij voldoende aan een gelijkspel, echter was hij in de veronderstelling dat alle wedstrijden al waren gespeeld en kwam hij te laat terug voor de laatste partij, waardoor hij die reglementair verloor. In de finaleronde in de 2e poule bleek hoe zonde dit was, want hier bleef hij goed presteren en eindigde hij bovenaan samen met vier anderen. Uiteindelijk eindigde hij op de elfde plaats.

Reageer als eerste
Meer berichten