Het idee om auto's eerder van het fietspad af te laten rijden zijn weer teniet gedaan.
Het idee om auto's eerder van het fietspad af te laten rijden zijn weer teniet gedaan. (Foto: PR)

Rotonde dicht: chaos op de Rikker en Bargerbosch

  Ingezonden

(Ingezonden door lezers)

Op 29 oktober is de rotonde Walënsestraat/Schimmelpenninklaan volledig afgesloten.voor alle autoverkeer. De Rikker en Bargerbosch zijn alleen bereikbaar over elk hun eigen fietspad. Er is over nagedacht, want fietsers krijgen hun eigen omleidingen, er zijn heel veel verwijsborden voorbereid en geplaatst. Bovendien regelen verkeerslichten het verkeer erin en eruit.

Bij de uitvoering op de Rikker blijkt, dat het verkeerslicht verplaatst moet worden, er een tweede bij moet (die tegelijkertijd groen aangeven...). Er wordt  tijdelijk een verkeersregelaar ingezet. De afstelling van de verkeerslichten is helaas niet  berekend op de grootste verkeersstromen.('s Morgens gaat het autoverkeer de wijk uit en 's middags en 's avonds komt het gros weer binnen.)
De draai bij het tweede verkeerslicht en de draai van fietspad blijken te krap. De boel wordt stuk gereden en momenteel is  op die plaatsen de grond vervangen door een laag puin.De bermen langs de Jachthuisweg zijn steeds meer kapotgereden.

Met geluk en wijsheid zijn tot nu geen ongelukken gebeurd.Ook maar goed dat er geen inzet van  ambulance, brandweer of politie nodig is geweest.

We zijn nu op de helft, de planning is de 23e november. Het weer werkt mee en alle werkdagen is men bezig. Een grote veegwagen heeft de rotonde al geschoond. Als er bij droog weer asfalt in gaat en de belijning vlot volgt is het misschien eerder klaar.

Duidelijk is wel, dat een ontsluiting van een woonwijk via fietspaden geen ontsluiting is. Een tweede ontsluiting moet veilig zijn en een capaciteit hebben voor een ontsluiting zonder gedoe als: bij groen licht eerst moeten steken  en dan maar door rood rijden!

In de wijk leven wel ideeën over een betere ontsluiting. Nodig de bewoners maar eens uit. Welke politieke partij pakt dit op, of heeft het College al plannen?

Cees Janssen (Lekstraat)
Bert de Maar (Dinkelstraat)

Meer berichten