Vlnr: Henk Blikman (penningmeester), Ina van Eerden (voorzitter) en Henk Heinen (bestuurslid) van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen tonen de uitnodiging voor de vrijwilligersavond.
Vlnr: Henk Blikman (penningmeester), Ina van Eerden (voorzitter) en Henk Heinen (bestuurslid) van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen tonen de uitnodiging voor de vrijwilligersavond.

't Nut zet vrijwilligers in het zonnetje

  Cultuur

"Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving en daarom wil het Nut in Winterswijk deze mensen graag in het zonnetje zetten door ze een speciale avond aan te bieden", aldus voorzitter Ina van Eerden-Alberts van de plaatselijke afdeling van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen.

WINTERSWIJK - De aanleiding voor het gesprek met drie bestuursleden is de uitnodiging aan alle vrijwilligers van Zorgcombinatie Marga Klompé om een lezing van het Nut bij te wonen in de grote zaal van Boogie Woogie op donderdag 19 januari 2017.

"Achterhoek Grenzeloos Mooi is de titel van deze lezing door Ad van Roosendaal en Anneke Zonneveld. Zij hebben jarenlang de karakteristieke gebieden van de Achterhoek geobserveerd, gefilmd en gefotografeerd. Het resultaat is een audiovisuele presentatie op een groot scherm van maar liefst zeven meter breed."

Waarom alleen de vrijwilligers van Zorgcombinatie Marga Klompé? "In totaal zijn dat er meer dan 500 en omdat we niet weten hoeveel er komen hebben we besloten het hier in eerste instantie bij te laten. Maar wellicht nodigen we een andere keer vrijwilligers van andere organisaties uit", verklaart penningmeester Henk Blikman. "Samen met medebestuurslid Henk Heinen heb ik de coördinatoren van de zorgcentra Vredensehof, de Pelkwijk, de Berkhof en Pronsweide bezocht. Zij waren erg enthousiast over onze plannen en wilden hier graag aan meewerken door onze brief toe te voegen aan de uitnodiging voor de Kerstbijeenkomst van alle vrijwilligers. Inmiddels hebben we al veel aanmeldingen binnen maar er kunnen er nog meer bij. In totaal zijn er in de grote zaal zo'n 280 plaatsen."

Nutsprijs
Het Nut is een culturele vereniging, die in het verleden de aanzet heeft gegeven tot het oprichten van onder andere kleuterscholen, bibliotheken en spaarbanken. "Nu houden we ons meer bezig met het organiseren van excursies en lezingen. Tot een van de doelstellingen van het Nut behoort de uitreiking van de Nutsprijs, een keer per twee jaar. In plaats hiervan hebben we dit jaar besloten tot een andere invulling, door aandacht te besteden aan degenen die zich soms al jarenlang belangeloos inzetten voor de oudere medemens. Zij verdienen een groot compliment", is de mening van het bestuur.
Heinen: "Deze avond is onderdeel van ons jaarprogramma en we verwachten natuurlijk ook veel leden. Vrijwilligers kunnen zich nog tot 31 december opgeven bij het secretariaat: nutwinterswijk@gmail.com. of door inlevering van het strookje onder aan de uitnodigingsbrief."

De lezing 'Achterhoek Grenzeloos Mooi' op donderdag 19 januari 2017 in instiruut Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 begint om 20.00 uur.

Meer berichten