Wilma Elsinghorst (CDA)
Wilma Elsinghorst (CDA) (Foto: )

Raadpraat (CDA): Verkeerssituaties

  Column

De laatste weken gebeuren er regelmatig ernstige ongelukken. Ik schrik er steeds weer van en mijn maag keert om bij de gedachte wat familie en vrienden van de slachtoffers door moeten maken. Soms gebeurt het door eigen onoplettendheid, een kwestie op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn maar ook komt het voor dat de omstandigheden niet optimaal zijn. Maar steeds heeft het grote impact op de naaste en soms wijde omgeving.

Het CDA heeft dan ook (verkeers)veiligheid hoog op haar lijstje staan. Als ervaren fietser kom ik situaties tegen die me de tenen af en toe doen krommen: de semi-verharde fietspaden liggen er bij slecht weer af en toe beroerd bij: zeker op doorgaande wegen. De fietser wordt dan vaak gedwongen zich tussen het voortrazend snelverkeer te voegen. Op schoolroutes en doorgaande wegen zou het CDA dan ook graag vrijliggende liefst goed verharde fietspaden zien. We willen in Winterswijk immers zo veel mogelijk mensen overhalen dat stalen ros te pakken? Ook de toerist stelt steeds hogere eisen aan goede kwaliteit fietspaden. Fietsen is goed voor gezondheid èn milieu!

Eindelijk komt het vrijliggend fietspad aan de Bataafseweg er. Ik geloof dat we er mijn hele raadsperiode al om gevraagd hebben en dat is dus al een jaar of 10. Nu nog de door ons zeer gewenste rotonde bij Bataafseweg/De Rikker waar nu een heel onduidelijke, gevaarlijke situatie is.

Het CDA vraagt ook met enige regelmaat aandacht in de raad voor andere gevaarlijke situaties. Zoals de verschillende voorrangsregels op Winterswijkse rotondes, het te hard rijden in wijken en doorgaande wegen, de aanleg van vrijliggende (verharde) fietspaden en onderhoud van (on)verharde fietspaden, het doortrekken van zebra's niet alleen op de rijbaan maar ook op de fietspaden, uitrit verbetering bij FC Trias/Skeelerbaanterrein. etc. U mag ervan uitgaan dat de veiligheid in het verkeer voor het CDA erg belangrijk is en we zullen ons hier ook voor blijven inzetten. U mag ons er dan ook altijd op aanspreken.

Wilma Elsinghorst, raadslid CDA Winterswijk
welsinghorst@winterswijk.nl - www.cdawinterswijk.nl

Meer berichten