Wordt Leonie Miss World?

'Miss' Leonie in Hainan: 'Zwieren boven het regenwoud en rijst plukken in de blubber'

  Column

Onze charmante Winterswijkse topper Leonie Hesselink, op 10 juni uitgeroepen tot Miss World Nederland, is afgereisd naar Sanya (Hainan) in China voor de Miss World verkiezing. Samen met deelneemsters uit 120 landen moet ze elke dag schitteren en wordt ze onderworpen aan diverse opdrachten. Exclusief voor de Winterswijkse Weekkrant doet de 26-jarige schoonheid uit Kotten verslag van haar belevenissen.

Hey Winterswijk,
Update week 2! We hebben het hotel verlaten na zes dagen. Het resort waar we zitten is belachelijk groot - er zitten zelfs een H&M en een KFC gevestigd! - dus vervelen deden we niet. Maar ik als avonturier had het eigenlijk wel gezien, en wilde heel graag meer van het eiland Hainan zien. En dat deden we! We zijn met mijn ‘team’ naar het regenwoud geweest. Dat was echt prachtig! Ik heb mogen zwieren boven het regenwoud op een schommel, ik ben in een kabel gehesen en heb 600 meter door de lucht gevlogen. Heel gaaf!

Ik had het net over ‘team’. De organisatie heeft de 120 missen onderverdeeld in drie teams van veertig. Team yellow, red en blue. Team yellow is het leukst, want daar zit ik in ;-) We doen met de tripjes grotendeels per team. Soms is er een uitzondering, dan worden alle teams gezamenlijk ergens verwacht. Maar om 120 dames te managen op een specifieke locatie... vrij lastig.

We hebben deze week ook een dag ‘vrij’ gehad. Al bestaat deze dag nog wel verplicht uit: 07.00 uur breakfast, 13.00 uur lunch en 18.00 uur dinner. Maar ach, eten moet ook gebeuren. Ik heb deze dag eigenlijk alleen maar geslapen. Ik was deze week ook vrij energieloos. Niet zozeer moe, maar ik had weinig energie. Toch wat last van de jetlag en een ander voedingspatroon. Maar dit trekt hopelijk weer weg! We hebben ook weer veel gedanst, waar ik blij mee ben. Ik ben erg sportief, dus ik ben blij dat ik een soort van work out kan doen!

We hebben een cocktailparty gehad bij het Hyatt Palace hotel (zie foto). Het uitzicht was hier echt fantastisch! Op de 36ste etage zie je alles wat Hainan te bieden heeft. Zee, strand, bergen, regenwoud. Geen woorden voor, zo mooi. En als kers op de taart serveerden ze ook nog eens sushi. Mijn avond kon niet meer stuk!

In de blubber
Gisteren zijn we naar een dinopark en een rijstveld geweest. Ik kende de rijstvelden al, maar het was toch een andere ervaring toen ik zelf met knielaarzen in de blubber mocht staan rijst plukken ;-). Daarna zijn we doorgereisd naar een oorlogsmonument. Hier verbleven we korter dan gepland, omdat het ontzettend warm was. Even snel een foto maken voor de pers, en we konden weer gaan. Dit doen we overigens vrij vaak. Alles voor de publiciteit...

Over foto’s maken gesproken: Chinezen. Het cliché klopt echt. Overal maken ze foto’s van. Komt de ‘Miss World’ bus eraan? Een hele horde stelt zich op om maar een glimp vast te leggen van een Miss. Grappig hoor. Als ze zelfs maar een glimp mogen ontvangen van een Miss die zichtbaar is in de bus worden ze al helemaal wild. Ik vind het ontzettend grappig. Eigenlijk heb je continue paparazzi om je heen!

Op het moment dat ik dit aan het schrijven ben, zit ik in de bus onderweg naar de hoofdstad Haikou. Een busrit van 4 uur. Ik laat me verrassen wat we daar gaan doen. Wij hebben van geen enkele dag een planning of schema. We weten helemaal niks. Elke avond om 22nuur horen wij wat we die dag erna gaan doen. Ik vind dat niet zo erg, zolang ik maar gewoon een paar uur kan slapen en dat ik voorzien ben van eten ben ik helemaal 'fristie'.

Ik ga nu lekker hardcore luisteren. Om toch nog lekker beetje dat Nederlandse gevoel te krijgen ;-)

Tot snel!
Leonie

PS: Stem op mij! missworldvote.com

facebook.com/Miss-World-Netherlands

Meer berichten