Leonie Hesselink op de catwalk in een creatie van de top designer Erol Elbayrak.
Leonie Hesselink op de catwalk in een creatie van de top designer Erol Elbayrak. (Foto: Miss World )
Wordt Leonie Miss World?

Miss World Nederland Leonie Hesselink: 'In China niet zonder beveiliging naar toilet'

  Column

Onze charmante Winterswijkse topper Leonie Hesselink, op 10 juni uitgeroepen tot Miss World Nederland, is afgereisd naar Sanya (Hainan) in China om daar deel te nemen aan de Miss World verkiezing. Samen met deelneemsters uit 120 landen moet ze elke dag schitteren en wordt ze onderworpen aan diverse opdrachten. Exclusief voor de Winterswijkse Weekkrant doet de 26-jarige schoonheid uit Kotten verslag van haar belevenissen.

Ni Hao Winterswijk! Ik zit inmiddels al twee weken op het prachtige eiland Hainan bij China. Een onbekend, onontdekt subtropisch paradijs vól met prachtige natuur, cultuur, architectuur... en de road naar Miss World 2018!

Ik kan wel zeggen dat de eerste week het spannendst was. Die is achter de rug. Buiten dat ik helemaal alleen was en het ontmoeten van alle 120 missen, was deze week erg inspirerend. We hebben al heel veel opdrachten moeten laten zien aan de jury. Onze traditionele dans (ik danste op muziek van André Rieu), de gevreesde Head-to-head challenge, de talentenronde... maar alles verliep soepeltjes. De head-to-head challenge is het meest belangrijk. En hier kan ik jullie als lezer goed jullie hulp gebruiken! Ik kan 'doorgestemd' worden naar de volgende ronde, als ik genoeg stemmen behaal. Ik zal binnenkort een link met de video plaatsen, waarbij door een simpele comment ‘Netherlands’ al telt als stem! Kan ik rekenen op Wenterswiek...?!

Ze zijn vanuit de Miss World-organisatie erg gesteld op de meisjes. De veiligheid wordt echt goed gewaarborgd. Wij mogen niets zelf ondernemen buiten de hotelkamer om. Wil je eruit, dan moet er een beveiliger mee. Tijdens een gang naar het toilet? Niet zonder beveiliging! Rondlopen door het hotel? No way! Ik vond dit een beetje overdreven in het begin, maar inmiddels ben ik erachter hoe ‘bijzonder’ een Miss hier in China is. We worden hier behandeld als prinsessen, en ze doen er letterlijk álles aan om je te fotograferen of aan te raken. Een beveiliger voor je hotelkamer is ook oprecht niet overdreven. Ik ben er inmiddels zelfs blij mee. Ik voel me veilig en dat slaapt toch een stuk fijner. :-)

We hebben ook twee dansen onder de knie die gedanst worden in de grote finale op 8 december. We hebben heel wat ‘rehearsels’ gehad. Ik moet zeggen: dansen is ontzettend leuk! Nooit verwacht dat dat uit míjn mond zou komen; ik als stijve hark. Ik word laaiend enthousiast als ik denk aan de finale: de dansen zijn zo gaaf! Het kan niets anders dan een ontzettend gave finaleshow worden! Het zal in de avond worden live worden uitgezonden, dan is het zaterdagmiddag in Nederland. Uiteraard zal ik deze link met jullie delen.

De foto die ik heb bijgevoegd is van de grote fashionshow die ik mocht lopen. Ik liep in een jurk van Erol Elbayrak. Ik loop voor mijn werk regelmatig modeshows, dus kende het kunstje wel. Maar dit was toch wel een kippenvel momentje dat ik nog niet eerder had gehad. Live op tv, twee miljoen kijkers, een prachtige creatie die ik aan had én op een prachtige locatie... en lopend op een catwalk. Dat is wat ik het liefst doe!

Ik ga jullie binnenkort weer een update geven over welke activiteiten wij allemaal gedaan hebben. Het liefst typ ik dat allemaal in dit bericht, maar nog eventjes geduld. Nog 16 dagen tot de finale!

Liefs xxx Leonie,
Miss World Netherlands 2018

PS: stem op mij! missworldvote.com

missworldnederland.nl

facebook/Miss-World-Netherlands

Klik op de foto hieronder om de galajurk beter te bekijken.

Meer berichten