Wie helpt mee bij de KNNV-natuurwerkdag?

Landgoed Kotmans in Miste is op zaterdag 19 oktober het gebied waar de natuurwerkdag van de KNNV, vereniging voor veldbiologie, afd. Oost-Achterhoek gehouden wordt. Hiervoor vragen wij mensen die willen helpen; die ook genieten van het werken in de natuur. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen van berkenopslag. Ook staat er opslag van kleine dennetjes.

Er staan veel berkjes op de heide, die overigens deze zomer heel mooi bloeide. Om dat zo te houden heeft de heide wel ruimte nodig. Opgave kan bij Hermien Toebes, de co-ordinator, tel:0630709561. Dit is nodig voor o.a. de soep, die er hopelijk ook weer is. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Neem vooral een lunchpakket mee. Verder: laarzen of hoge werkschoenen en werkhandschoenen. Wie zelf een takkenschaar heeft kan die ook gebruiken. Er is wel gereedschap aanwezig. Wij volgen de instructies van Hermien i.o.m. de eigenaar/beheerder, dhr. Berenschot. We carpoolen om 09.00uur zoveel mogelijk vanaf het VVV-kantoor, Mevr. Kuiper-Rietbergplein 1 in Winterswijk.

De start in Miste is om 09.30u. en het duurt tot plm. 15.30u. Als u een halve dag kunt, mag dat ook. Voor wie rechtstreeks gaat: het terrein ligt aan de Kotmansweg, die je met de auto uitsluitend via de Heenkamppieperweg kunt bereiken. Doe mee en word een ervaring rijker!

Meer berichten