De volle Jacobskerk.
De volle Jacobskerk. (Foto: Bernard Rave)

Prachtig jubileumconcert 10 jaar Wenters Plus in Jacobskerk

Winterswijk - Omdat de 50-plusvereniging dit jaar haar 10-jarig jubileum viert, kwam het bestuur van deze vereniging in het voorjaar met een gewaagd plan om in de Jacobskerk een concert te geven voor haar leden. Men had het idee om de KWOV en de zanggroep Rockpops uit te nodigen. Ook mochten Eamon te Voortwis (piano) en Beer Swildens (viool) op dit concert ook niet ontbreken. Om het concert nog meer glans te geven werd het idee geopperd om ook Ernst Daniël Smid uit te nodigen.

Na veel overleg met orkest, zanggroep, Beer en Eamon en Ernst Daniel Smid, is een prachtig programma samengesteld. Na een aantal repetities, moest het zondagmiddag 6 oktober gaan gebeuren. Best spannend voor een aantal bestuursleden van Wenters Plus. De 300 gratis kaarten waren zo vergeven, het gevolg was een volle kerk. Met het koor,de muzikanten en vrijwilligers waren er totaal 450 personen aanwezig.
Zondagmorgen moest in de Jacobskerk nog een en ander worden opgebouwd en een uur voor aanvang werd nog even gerepeteerd en de geluidsinstallatie afgesteld.

Om 14:00 uur stonden al veel leden van Wenters Plus, al bij de ingang te wachten om naar binnen te kunnen. Nadat iedereen een plaats in de kerk had gevonden kon de voorzitter Hans Willemsen, de feestelijke middag openen. Daarna nam Betty Wassink de presentatie van deze middag over en gaf eerst de microfoon over aan wedhouder Tineke Zomer. Zij prees de inzet van Wenters Plus.

Genieten
Na het openingswoord opende de KWOV de middag met Allerseelen van Richard Strauss. Het programma werd afgewisseld met prachtige songs en muziekstukken. Er werd niet alleen mooi gespeeld en gezongen maar het orkest, de zanggroep en solisten speelden met veel overgave en plezier. De leden van Wenters Plus hebben met volle teugen van deze prachtige middag genoten.

Hans Willemsen sloot deze middag af door iedereen te bedanken voor de prachtige middag. Als dank voor hun medewerking was er voor alle zangers, zangeressen, muzikanten, en vrijwilligers die deze middag tot een succes hebben gemaakt een roos Daarna werd deze middag afgesloten met de finale met alle zangers en muzikanten en publiek met zeer passend voor Wenters Plus, 'You ‘ll never walk alone.

Meer berichten