Sanjai Debipersad in het sfeervol verbouwde Gusto. ‘We gaan knallen in Winterswijk’. (Foto: Han van deLaar)
Sanjai Debipersad in het sfeervol verbouwde Gusto. ‘We gaan knallen in Winterswijk’. (Foto: Han van deLaar)

Gusto ondergaat metamorfose: 'Wereldkeuken in een nieuw concept'

De kersverse Aaltense eigenaar Sanjai Debipersad laat vol trots het verbouwde Gusto zien. "Nog niet alles is af, maar het belangrijkste is gedaan. Binnen hebben we plaats voor ruim veertig personen. Buiten ook nog eens vijftig, als er dadelijk een nieuw terras is. Ik heb per 2 september de zaak overgenomen van Léon ten Elshof en vanaf 11 september zijn we weer open gegaan", geeft Sanjai te kennen.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - Sanjai droomde al langer van een eigen zaak. Tot nu toe was hij voornamelijk kok, maar hij heeft ook in de bediening gewerkt. Als zzp-er werd hij in de hele regio ingehuurd als kok. Daarnaast ook bijvoorbeeld in Nijmegen, Arnhem, Maastricht en Amsterdam. "Gusto kwam op het goede moment. Ik wil hier de wereldkeuken introduceren en een nieuw concept invoeren. Dat heet 'Gusto, Borrelen & Culinair Genieten.' Daarvoor zijn we niet alleen overdag geopend, maar juist ook 's avond, zes avonden in de week. Alleen de dinsdag niet."

Borrelen en babbelen
Uiteraard kan men nog steeds lunchen, maar dan met een andere kaart. Allemaal lekkere en betaalbare lunchgerechten, geserveerd op houten plankjes. Vanaf 17.00 uur wordt Gusto een restaurant. "Het uitgangspunt is dat je je lekker laat verwennen. Bij ons kom je niet alleen om snel te bestellen, eten en weer weg. Nee, als je de tijd hebt ga je er lekker voor zitten. Je bestelt bijvoorbeeld een flesje wijn - er zijn twintig verschillende soorten - of een lekker Italiaans Peroni biertje van de tap en dan kies je een voorgerecht. Later, als je rustig de tijd hebt genomen, kun je het hoofdgerecht kiezen en aan het einde van de avond kun je nog een lekker nagerecht nemen. Allemaal tegen vaste prijzen. Er is keuze genoeg uit onder andere de Franse, Italiaanse, Indonesische en Surinaamse keuken. Kortom: lekker borrelen, hapje eten en een beetje babbelen. Een avondvullend programma, waarbij wij de gasten in de watten leggen." Sanjai heeft een deel van het personeel dat al bij Gusto werkte, overgenomen en aangevuld met ervaren horecamedewerkers. "We hebben een goed team!"

Evenementen
Elke zaterdagavond na 22.00 uur is het borrelen met sfeervolle achtergrond muziek. Daarnaast is er eenmaal per maand, ook op zaterdag, 'Gusto Vibes'. Dan komt er een live-dj. Die draait lekkere funky muziek, house, disco en deephouse. De toegang is uiteraard vrij, maar je moet wel minimaal 21 jaar zijn. Ook gaan er af en toe bandjes optreden in Gusto. Daarnaast komen er in 2020 twee mega-evenementen. De eerste wordt een groot Nederlandstalig zangfestijn met allemaal bekende toppers en de tweede wordt een tweedaags evenement. De locatie van beide evenementen wordt later bekend gemaakt.

Het adres van Gusto Borrelen & Culinair Genieten is Meddosestraat 1. Voor meer info en reserveren: mail met info@gustowinterswijk.nl of bel 0543-530239.

gustowinterswijk.nl.

Meer berichten