Erica Pierik
Erica Pierik (Foto: Kees Jansen)

Winterswijkse schrijft boek over Wereldvrede

Schrijfster Erica Pierik krijgt van een bevlogen ondernemer de opdracht om over zijn plannen voor wereldvrede een boek te schrijven. Al schrijvende geeft zij steeds meer een persoonlijke invulling aan dit idee.

Winterswijk - De in Amsterdam wonende schrijfster Erica Pierik vertelt in ‘Een boek over wereldvrede’ over het inspirerende gedachtegoed van de bevlogen ondernemer Engbert Breuker. Wanneer zij de opdracht aanneemt is zij aanvankelijk sceptisch over het idee, maar gaandeweg kan zij hier steeds meer een persoonlijke invulling aan geven. Uiteindelijk weet zij meesterlijk te beschrijven dat − hoe moeilijk het soms ook is − vrede nergens anders kan worden gevonden dan in jezelf. Een boek over wereldvrede is het eerlijke en openhartige verhaal van twee mensen die hun verlangen naar een betere wereld op heel verschillende manieren tot uitdrukking brengen. In hun werk, maar zeker ook in hun dagelijkse leven.

Eerlijk boek
Het is een eerlijk boek waarin de schrijfster kritisch is over de goede bedoelingen van zichzelf en anderen wanneer het gaat over populaire thema’s zoals milieu en “positief denken”. Soms laat ze zich meeslepen door de grootse en optimistische ideeën van haar vrienden, om vervolgens oprecht en genadeloos haar eigen beperkingen onder ogen te zien. Het eind van het boek beschrijft heel mooi het artistieke proces van een kunstenares die besluit om zonder omhaal haar eigen, complexe verhaal te vertellen. Juist omdat we kennismaken met de kwetsbare kant van de schrijfster, is dit een ijzersterk boek.

Erica Pierik heeft haar jeugd en jonge jaren in Winterswijk doorgebracht. Ze bezocht de katholieke basisschool St Jozef en ging daarna naar het RSG aan de Zonnebrink. Daar ontwikkelde ze de liefde voor taal en kunst en ging naar Nijmegen om kunstgeschiedenis te studeren. Aan de Universiteit van Amsterdam voltooide zij later nog enkele studies en leerde op latere leeftijd haar man Kees kennen. Het boek is o.a. te koop bij Boekhandel Kramer.

Meer berichten