Introductiecursus humanisme voor inzicht en inspiratie

Wat hebben humanistische filosofen ons te zeggen? Vanaf 21 oktober organiseert het Humanistisch Verbond de Introductiecursus humanisme. Voor iedereen die zich wil verdiepen in zijn eigen leven met denkers uit het humanisme en filosofie. Roland Gerritsen geeft deze cursus: "Ik geniet ervan om mensen te laten nadenken over hoe ze in het leven staan en hoe ze keuzes maken."

Leer stoïcijns te zijn met Seneca, het geheim van een goed gesprek met Socrates, verstandig genieten met Epicurus, lief te hebben met Erich Fromm en kritisch te blijven met Hannah Arendt. Naast een introductie in de humanistische denkwereld biedt de Introductiecursus humanisme gelegenheid tot ontdekkingen, gesprekken en oefeningen.

In vier cursusavonden geeft docent Roland Gerritsen, aan de hand van schilderijen, foto's en filmpjes inzicht in de ideeëngeschiedenis van het humanisme. In het verleden werd verschillend gedacht over mens, maatschappij en wereld. In de cursus wordt er gekeken hoe deze humanistische denkbeelden bruikbaar zijn voor ons huidige leven, hier en nu.

Gerritsen: "Waarom? Omdat er niets menselijker is dan levensvragen te stellen: hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Wat is goed en wat minder goed? Wat vind ik waardevol? Inzicht in humanistische bronnen en de oefeningen die deze cursus biedt, geven houvast en inspiratie in de zoektocht naar antwoorden op deze levensvragen."

De cursus vindt plaats in het WUh gebouw, Torenstraat 9, te Winterswijk. Vier avonden op maandag 21 en 28 oktober, 4 en 11 november van 19:30 - 22:00 uur. Meer informatie en aanmelden via www.cursushumanisme.nu

Meer berichten