Koersbalmat
Koersbalmat (Foto: J. Beijers)

Kom koersbal spelen bij Stoa

Winterswijk - Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op jeu de boule. Omstreeks 1980 is de sport overgewaaid naar Europa. Bewegen is gezond en daarom wordt in het kader van Meer bewegen voor Ouderen steeds meer koersbal gespeeld.

Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 teams van 2 personen tegen elkaar. Het ene team met 4 zwarte en het andere met 4 bruine ballen. De bedoeling van het spel is, net als bij jeu de boules om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij de jack, het witte doelballetje. De ballen rollen echter niet in een rechte baan, maar in een boog. Dit komt omdat het zwaartepunt van de koersballen niet in het midden zit. Daardoor is koersbal leuk, maar zeker in het begin ook moeilijk. Iedereen kan het leren en zal gauw ervaren dat koersbal vooral een gezellig maar ook een verrassend spel is. Er is geen kracht voor nodig, zodat iedereen gelijke kansen heeft.

Stoa Winterswijk biedt deze fijne, gezellige sport op verschillende dagen per week aan. Maandag van 13.30 - 15.30 uur. Dinsdag van 9.30 - 11.30 uur. Donderdag van 14.00 - 16.00 uur. Vrijdag van 14.00 - 16.00 uur. Locatie: Budocentrum, de Huininkmaat 1A te Winterswijk. Kosten zijn € 30,- per seizoen (van sept t./m mei). Contactpersonen: dhr. T. Jansen, tel: 516274 (voor de maandag- en donderdaggroepen) en mevr. H. Lammers, tel: 524240 (voor de dinsdag– en vrijdaggroepen).

Kijk voor informatie ook eens op www.stoawinterswijk.nl

Meer berichten