Uithalen Koningspaar Hans en Rianne.
Uithalen Koningspaar Hans en Rianne. (Foto: A. Vruwink)

Henny Woordes koning van Miste

Miste heeft afgelopen weekend het jaarlijkse volksfeest gevierd. Donderdagavond werd de aftrap verzorgd door Egerländerkapel de Nöttenkrakers met een gezellig programma met onderhoudende luister- en dansmuziek. Velen hadden gehoor gegeven aan de oproep om de Dirndl en Lederhosen aan te trekken en na onvangst met het traditionele oranjebittertje zat de stemming er al vlot in.

Miste - De vrijdag ging natuurlijk weer van start met de optocht, wederom een mooie combinatie van bloemenwagens en zitwagens. Met 8 versierde wagens was de deelname aan het corso iets minder, maar de kwaliteit had daar niet onder te lijden. Onder begeleiding van Excelsior door Miste trok het corso, vergezeld door veel creatieve zitwagens door de Binnenboom, Eekeler, Jonenhoek en Harmelinkhoek. Halverwege de optocht werd de traditionele stop gehouden. Een regenbuitje mocht de pret niet drukken en geheel volgens traditie werd de geplande vertrektijd dan ook weer niet gehaald. De schoolkinderen konden tijdens de stop zich uitleven met piñata slaan, een activiteit die, tot volle tevredenheid, het ballonnen oplaten heeft vervangen.

Bij de A-wagens was er ook dit jaar weer een spannende strijd tussen de Pumpelbuukskes, De Pöppels en de Tunnelkroepers. Dit jaar trokken de Tunnelkroepers aan het langste eind met Zeevi(e)s, een leuke wagen die het probleem van plastic afval in zee wist te verbeelden. De Pöppels werden tweede met hun verwijzing naar de processierups Laat me met rups. De Pumpelbuukskes werden derde met Koningswagen, hiermee verwijzend naar Koning Hans in de vorm van een hoge hoed. De Pumpels veroverden de prijs voor de beste zitwagen met “We laten ons niet aan banden leggen”.

Plastic soep
Ook bij de jeugdwagens leverde de plastic soep de inspiratie op voor de winnende wagen. Met maar liefst 95 punten werden de Vissies eerste met Linke soep. Corsogroep KIS werd tweede met hun Back to the 80’s. Bas en Sam Boenink werden derde met Tempelridders, Amely, Lieve en Abel werden vierde met FlowerPower.

Na de optocht werd het feest officieel geopend door de voorzitter gevolgd door een woordje van Johan Wilterdink, hoofd van lagere school. Aansluitend werden de prijzen door de jury uitgereikt. Dit alles onder het genot van lekkere broodjes en koffie. Om 13:00 ging het middagprogramma van start met de school- en volksspelen.

Jeugdkoningsschieten
Het Jeugdkoningsschieten nam een aanvang om 16:30. De vogel hield zeer hardnekkig stand en na enige assistentie van de jeugdcommissie en voorzitter werd de vogel op scherp gezet. Bo Duenk maakte het koelbloedig af en zij mag zich het komende jaar Jeugdkoningin van Miste noemen. Zij werd gehuldigd in de zaal waar ze de versierselen overhandigd kreeg van de Jeugdkoning van vorig jaar. Hierna nam DJ Double B het stokje over en binnen no time was het weer volop feest. Om 22:30 werd de vrijdag afgesloten.

Zaterdagmorgen weer vroeg uit de veren om met de gehele optocht te vertrekken naar de residentie van Hans en Rianne Oonk, het koningspaar van het afgelopen jaar. Op een prachtige locatie met een heerlijk oranjezonnetje werd ook hier het geplande tijdschema niet gehaald en moest de voorzitter de feestvierders echt oproepen tot vertrek. Nadat hij Hans en Rianne had bedankt nam Hans het woord. In een prachtige speech gaf hij aan hoe bijzonder een koningsjaar is, dat het een jaar is waarin veel kan gebeuren maar ook dat met steun van familie, vrienden en buurt dit een onvergetelijke ervaring is.

Henny Woordes nieuwe koning
Terug bij Den Tappen werd de vogel in de bak gehesen en begonnen 19 schutters aan de strijd om de troonsopvolging. Henny Woordes loste het verlossende schot en mag zich koning van Miste noemen met Joke aan zijn zijde als koningin. De Meenkmolen heeft nu het predikaat Koninklijk en zal volgend jaar een schitterend decor vormen voor het uithalen. ’s Avonds werd het feest weer swingend afgesloten door De Millennium Showband en kan Miste terugzien op een zeer geslaagd feest.

Meer berichten