De stemming zit er goed in bij het uithalen van het koningspaar Anja en Hans Huiskamp tijdens het Kottens volksfeest.
De stemming zit er goed in bij het uithalen van het koningspaar Anja en Hans Huiskamp tijdens het Kottens volksfeest. (Foto: Jan Heynen)

Mamma Mia steelt de show op Kottense volksfeest

Zoals ieder jaar werd het Kottense school- en volksfeest op donderdagavond geopend met een feestavond voor 45+. Aansluitend werden er prachtige oude beelden op film vertoond betreffende de historie van het nu 134-jarig School- en Volksfeest Kotten. Weekend verzorgde later op de avond de feestelijke dansmuziek.

Kotten - Vrijdagochtend werd gestart met de optocht; de stop bij het Vardinkhof. Ondanks een paar regenbuien zat de stemming er al snel in dankzij de muzikale begeleiding van muziekvereniging Concordia. Na terugkomst bij de feestzaal starten de schoolkinderen met spelletjes bedacht door leerlingen van groep 8. Traditiegetrouw is het laatste spel vogelknuppelen.

Het voorprogramma van de vrijdagavond was de musical Mamma Mia. De spöllekesdearns, schutters en bestuur hebben zich maandenlang voorbereid om er iets moois neer te zetten. In een overvolle zaal werd de musical gespeeld. Dat het een succes is geworden blijkt uit vele lovende reacties. Aansluitend werd het feest voortgezet met muziek van Achtung.

Koningspaar voorop in polonaise
Op zaterdagmorgen ging de optocht, lopend of op de feestwagen voorafgegaan door muziekvereniging Concordia richting het koningspaar Hans en Anja Huiskamp. Na de koffie werden de genodigden voorzien van een drankje die werden rondgebracht met behulp van winkelwagentjes. Vele dansjes werden er gemaakt waarbij het koningspaar voorop ging in de polonaise. In de stralende zon sprak koning Hans de menigte nog eenmaal toe en werd door Concordia nogmaals 'Lang zal ze leven' gespeeld.

Rond 13.30 uur werd er gestart met het koningsschieten. Er was veel gezelligheid onder de vogelstang met 20 deelnemers. Erwin Nijenhuis schoot de vogel met het 73e schot naar beneden. Erwin en Tamara werden de versierselen omgehangen en mochten de nodige felicitaties in ontvangst nemen en mogen zich een jaar lang het Koningspaar van Kotten noemen. Op het koningsbal verzorgde de fantastische band Cabrio de muziek voor deze avond.

Prijsuitreiking wagens
De Benie van Moatboer beker, voor de mooiste wagen volgens de jury ging naar Uns Tröpken met Vin de Kottain. De Publieksprijs was voor de groep de Ko(e)ningintrein.
Aanmoedigingsprijs: Plantenhoek met Oehoe-oe.

Prijzen bloemenwagentjes groep 8
1e prijs: Sanne ten Pas met Hobby's, 1e prijs: Henrieke ten Dolle met Jungle live.
2e prijs: Carlijn Schoppers met 100 jaar BCS, 2e prijs Luca Nijenhuis met Italiaanse meren oude garde, nieuwe garde, 2e prijs: Sierra Jongen met Liefde.

Winnaars volksspelen
Vogelschieten heren boven de 50: René Vering
Vogelschieten heren onder de 50: Haico Wiggers
Vogelschieten dames: Celine Hesselink
Passe partout vrijdag en zaterdag: Anneke StronksFladder schieten vrijdag: Bennie Reesink
Fladder schieten zaterdag: Nico Luikenhuis
Passe Partout vrijdag en zaterdag: Anneke Stronks
Spel 1: Billen shake: vrijdag Chantal Naaldenberg, zaterdag Anneke Stronks
Spel 2: Foto’s raden: vrijdag Bram Ros, zaterdag Anneke Stronks
Spel 3:”Bier”drinken : vrijdag Sylvia Meerdink, zaterdag Harm Severins
Spel 4: Ring gooien: vrijdag Michiel Beskers, zaterdag Jolien Kuenen
Spel 5: kleding spel vrijdag Anneke Stonks, zaterdag Edo te Selle
Spel 6: Spiraal vrijdag: Haico Wiggers, zaterdag Elles Beskers

Meer berichten