Landgoed Mentink
Landgoed Mentink (Foto: Geurt Besselink)

Uitleg van de boswachter op Mentink

Winterswijk - Op het typisch Achterhoekse landgoed Mentink hebben vorige winter diverse onderhouds-werkzaamheden aan het bos plaats gevonden. De boswachters hebben het bos uitgedund, waarbij slechtere bomen wijken voor bomen die daardoor beter kunnen uitgroeien. Ook is opslag verwijderd rondom de zeldzame jeneverbesstruiken en is dood hout dat boven de paden een gevaar vormde voor de bezoekers aan het bos weggehaald.

Op verschillende momenten hebben boswachters uitleg gegeven over de werkzaamheden. De betrokkenheid in de omgeving is groot. Vandaar dat de boswachters nog een excursie geven op vrijdagmiddag 20 september. Om hierbij te zijn, geeft u zich op via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Op vrijdagmiddag 20 september geven de boswachters een excursie voor degene die zich betrokken voelen bij het dit landgoed. De aanwezigen krijgen extra uitleg over het hoe en waarom van de werkzaamheden op Mentink en de toekomstplannen om het een mooi gebied te laten blijven voor natuur, dier en recreant. Aanvang van excursie is om 15:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden voor deze excursie via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Afwisselend gebied
Op het authentieke Achterhoekse landgoed Mentink vlak bij Winterswijk wandel je over zandpaden en langs oude bomenlanen. Onderweg zie je biologische akkers, historische hoeves en een voormalig productiebos dat steeds gevarieerder wordt. De mooie afwisseling van bos met oude jeneverbesstruiken, bouwland en wallen zorgt dat vele vogels als de boomklever, kleine bonte en groene specht zich hier thuis voelen.

Meer berichten