Stoelyoga voor senioren bij STOA

Mensen hebben een beter leven als ze lichamelijk en geestelijk fit zijn. Dan zijn ze ontspannen, levenslustig en vol energie. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval. Soms schiet de lichamelijke conditie tekort, vanwege onvoldoende beweging of een fysieke beperking.

Deze les is voor iedereen die graag wil bewegen en wegens leeftijd of door een lichte beperking niet zo lang kan staan. Met de stoel als eventueel fysiek extra steuntje kan je toch nog fijn in beweging blijven. In de lessen zijn het samengaan van lichaam en geest en gebruik van de adem belangrijk. Er zijn veel manieren om aan je conditie te werken, stoelyoga is laagdrempelig en heeft tegelijk een positief effect op lichaam en geest. Yoga maakt spieren en gewrichten soepeler, bevordert de motoriek en de concentratie, en neemt spanningen weg. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om yoga op de mat te beoefenen. Voor die mensen is stoelyoga ideaal: gewoon yoga op een stoel. Het is door iedereen te beoefenen, overal en altijd. En al zijn de bewegingen maar klein, de positieve effecten zijn groot. Dat is de kracht van stoelyoga.

Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Zoals, ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yoga les is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruit gaan bij regelmatige beoefening.

De lessen zijn op dinsdagmiddag en woensdagmorgen in het Budocentrum te Winterswijk. Kijk voor meer informatie op www.stoawinterswijk.nl of bel met J. Beijers, tel 0543-517887

Meer berichten