Anita Visser (links) en Hanneke Hoitink zijn zowel koster als beheerder van het Zonnebrink Centrum aan de Zonnebrink 61.
Anita Visser (links) en Hanneke Hoitink zijn zowel koster als beheerder van het Zonnebrink Centrum aan de Zonnebrink 61. (Foto: Han van de Laar)

Gastvrijheid staat voorop in Zonnebrink Centrum

Bij binnenkomst komt de gastvrijheid je al tegemoet. Hanneke Hoitink, Anita Visser of één van de andere teamleden en vrijwilligers begroeten je vriendelijk en staan je te woord. Hanneke en Anita hebben een duobaan als koster/beheerder. Samen runnen zij met het team twee kerken, een zalencentrum en een inloopcentrum.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - Hanneke: "Ik ben hier begonnen in 2012 en Anita in 2013. Samen dragen we zorg voor de Jacobskerk aan de Markt, de Zonnebrinkkerk, het zalencentrum aan de Zonnebrink en zijdelings inloopcentrum Den Angang. We hebben een team van zes personen en nog 25 tot 30 vrijwilligers. Hier zijn we erg blij mee."

Anita: "Alhoewel het zalencentrum ook in het verleden al volop gehuurd werd door verschillende organisaties hebben we toch in 2016 het roer omgegooid. Vaak dacht men dat je alleen bij ons terecht kon voor kerkelijke activiteiten, maar dat is niet zo. Links staat de Zonnebrinkkerk die zondags in gebruik is voor een eredienst. Het zalencentrum is aan de rechterkant. Zo liep iemand die voor de rijbewijskeuring kwam onze ingang driemaal voorbij. Die keuring kon toch niet in de kerk zijn. Toen hij binnenkwam werd hij snel uit de brand geholpen. Vandaar dat we de naam gewijzigd is in Zonnebrink Centrum."

Zonnebrink Centrum
Het zalencentrum in de huidige vorm dateert van 1982. Acht jaar geleden is het intern nog eens grondig gerenoveerd. Er zijn onder meer frisse kleuren aangebracht, het meubilair is aangepast, er kwam andere vloerbedekking en het sanitair is vernieuwd. In totaal zijn er zeven ruimtes die gehuurd kunnen worden. Dat kan zowel voor een éénmalige gebeurtenis zijn, als voor een vaste wekelijkse activiteit. De inkomsten worden o.a. meer ingezet voor het onderhoud en de exploitatie van de kerken.

Anita: "Recentelijk is de Koninklijke Winterswijkse Orkest Verenging hier op vaste avonden gaan oefenen, bridgeclub De Robber komt iedere dinsdag en ook overdag op maandag wordt er gebridged. Vanaf dit seizoen zijn ook de schakers van het WSG hier naar toe verhuisd. Zij zitten in de benedenruimte. Er is een stoeltjeslift en ook daar is aangepast meubilair."

Lunch
Ook de gemeente huurt regelmatig ruimte, evenals Sensire, Vit Hulpverlening (mantelzorg), Hospicegroep De Lelie etc. Voor een lunch kan worden gezorgd. De zalen variëren in grootte van 15 tot 400 personen. Er wordt verder nog gekoersbald en bloemschikken gegeven. Er is een foyer waar gezellig gepraat kan worden onder het genot van koffie, thee of fris. Tevens is er vergunning om zwak-alcoholische dranken te schenken.

Hanneke: "Belangstellenden kunnen rustig langskomen. Er zijn mogelijkheden zowel voor incidentele huur als voor vaste dagdelen." Informatie: kosters@pgwinterswijk.nl of 06 23530508.

pgwinterswijk.nl

Meer berichten