David Tetelepta (l), Carola Wallaart en Ersen Buz organiseren de Nationale Burendag in Winterswijk. Aanmelden kan deze week nog bij De Post.
David Tetelepta (l), Carola Wallaart en Ersen Buz organiseren de Nationale Burendag in Winterswijk. Aanmelden kan deze week nog bij De Post. (Foto: Han van de Laar)

Nationale Burendag in Winterswijk: 'Samen ontbijten met je buren'

Leden van het sociaal team De Post zijn druk doende met de organisatie van de Nationale Burendag. Deze vindt plaats op zaterdag 28 september. De Burendag is een landelijk initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het is een dag waarop de buurt gezellig bij elkaar komt en men iets goeds kan doen voor elkaar en de buurt.

(door Han van de Laar)

Winterswijk - Ersen Buz, Carola Wallaart en David Tetelepta brengen de Burendag onder de aandacht. Vorig jaar waren er zo'n twintig deelnemers, het jaar daarvoor vijftien. Het aanmelden van het initiatief wordt op prijs gesteld. Voor de buurt met de beste motivatie organiseert De Post een ontbijt. Er komt dan op locatie een party-tent te staan en er wordt voor een gezellig ontbijt gezorgd op de zaterdagochtend. Wethouder Elvira Schepers houdt dan een toespraak. Het is overigens de bedoeling dat aangemelde initiatieven ook worden uitgevoerd. Suggesties voor activiteiten staan op www.burendag.nl

Vorig jaar was een deel van de bewoners van de Ravenhorsterweg 'winnaar' van het ontbijt. Op de hoek met de Burgemeester van Nispenstraat ligt een strook groen. Daar werd een ontbijt gehouden met bewoners. Door verhuizingen waren er nieuwe mensen komen wonen. Dit was een ideale manier om kennis te maken. Meedoen!? Geef je op bij Ersen Buz: ebuz@winterswijk.nl of wijwinterswijk.nl/de-post

Girls Only
Spot Jongerenwerk, onderdeel van De Post, organiseert 'Girls Only'. Meisjes van 14 tot 18 jaar kunnen zich opgeven bij jongerenwerker Amanda Aeilkema. De activiteit start half september. Amanda: "We gaan samen koken en eten, sporten of houden een creatieve activiteit. We komen een aantal weken lang bijeen op de dinsdag en donderdag." Voor inlichtingen kun je mailen naar aaeilkema@winterswijk.nl of stuur een app naar 0639014331.

Healthy lifestyle and sports
Mitchel Hammadi is buurtsportcoach van Spot. "Ik ga met een groep jongeren van 12 t/m 18 jaar met gezonde voeding aan de slag. De activiteit vindt plaats in Den Angang. Er wordt samen gekookt, informatie gegeven en er worden spelletjes gedaan. Wist je bijvoorbeeld dat er zestien suikerklontjes in een liter chocomelk zitten?" De start is 24 september en je kunt je hiervoor nog opgeven via mhammadi@winterswijk.nl of app naar 0610501916. Meer informatie is te vinden op www.spotjongerenwerk.nl.

Meer berichten