Sharryl de Jonge uit Rhenen rijdt samen met Bayley, die achterop de motor zit. Bayley: "Ik vind het heel erg leuk en ook wel een beetje spannend." (Foto: Han van de Laar)
Sharryl de Jonge uit Rhenen rijdt samen met Bayley, die achterop de motor zit. Bayley: "Ik vind het heel erg leuk en ook wel een beetje spannend." (Foto: Han van de Laar) (Foto: Han van de Laar)

Spannende maar onvergetelijke motortoertocht

Het idee ontstond bij de Speelgoedbank Achterhoek. Een groots opgezette motortoertocht door de Oost Achterhoek om zo aandacht te vragen voor het armoedeprobleem bij kinderen. Een aantal kinderen mocht zondag zelf mee achterop de motor voor een honderd kilometer lange tocht.

Winterswijk - Initiatiefneemster Ingrid Bravenboer: "Er rijden zo'n 160 motoren uit het hele land mee, zelfs uit Duitsland en België. Daaronder dertig verkeersregelaars. Op een dertigtal motoren zit een kind achterop of in een zijspan. We rijden door Winterswijk, Aalten en Groenlo en hebben een 'pannenkoekenpauze' bij De Gulle Smid. Motorrijdster Lilian Groot. "Ik ben met vrienden vanochtend om 5.00 uur uit Hoorn weggereden. We hadden een tussenstop bij de Witte Bergen - Hilversum. Daar sloten rijders uit Aalsmeer zich aan en we reden zo naar Winterswijk. Ik ben hier nog nooit eerder geweest."

Vrijwilligster Rianne Luiten uit Groenlo is blij met De Speelgoedbank: "Die is er voor iedereen met een laag bestedingsbudget. Er zijn zo'n zeventig ingeschreven kinderen, die we regelmatig blij maken met speelgoed. We hebben tien vrijwilligers. Geïnteresseerden zijn altijd welkom." Mail naar: info@speelgoedbank-achterhoek.nl.

Meer berichten