Philips Lighting heeft plaats gemaakt voor het Signify-logo op de gevel aan de Rondweg Zuid.
Philips Lighting heeft plaats gemaakt voor het Signify-logo op de gevel aan de Rondweg Zuid. (Foto: PR)

Philips Lighting in Winterswijk heet voortaan Signify

Winterswijk - Vanaf 5 september prijkt op de gevel van het gebouw aan de Rondweg Zuid de naam Signify, het vroegere Philips Lighting. Signify is sinds maart 2018 de bedrijfsnaam van de verzelfstandigde Lighting divisie van Philips. De keuze voor de naam Signify komt voort uit het feit dat verlichting een intelligente taal wordt die verbindt en betekenis geeft.

Signify is wereldwijd marktleider in verlichting, zowel in conventionele als in LED-verlichting en biedt hoogwaardige, energiezuinige verlichtingsproducten, -systemen en -diensten aan. De site in Winterswijk is binnen Signify verantwoordelijk voor de speciale indoor verlichtingsprojecten op de Europese markt. Het team in Winterswijk bestaat uit 120 personen: concept & product engineers die de producten ontwerpen en uitdetailleren maar ook productiepersoneel dat de armaturen assembleert. De verlichting uit Winterswijk komt men tegen in veel supermarktketens en kantoorgebouwen in Nederland.

"De komende tijd zal de transformatie verder vorm krijgen en zullen de verwijzingen naar Philips zoals wegwijzers en logo's verder omgezet worden naar Signify. Daarnaast is ook het productiepersoneel in nieuwe Signify kleding gestoken," zegt Dirk Duis, plant manager van de Signify site in Winterswijk. "Voor veel Winterswijkers zal het de komende tijd even wennen zijn. Het vertrouwde 'De Philips' is nu Signify."

Over Signify
Signify (Euronext: LIGHT) is de wereldleider in verlichting voor professionals en consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Onze Philips-producten, Interact connected verlichtingssystemen en data-enabled services, leveren commerciele waarde en verbeteren het leven in huizen, gebouwen en openbare ruimtes. Met een omzet van 6,4 miljard € in 2018 heeft Signify ongeveer 29.000 werknemers en is aanwezig in meer dan 70 landen. ''We ontsluiten het buitengewone potentieel van licht voor een prettiger leven en een betere wereld. We zijn twee jaar op rij uitgeroepen tot Industry Leader in de Dow Jones Sustainability Index.''

Nieuws van Signify bevindt zich in het nieuwscentrum, Twitter, LinkedIn en Instagram. Informatie voor beleggers is te vinden op de pagina Investor Relations.

Meer berichten