Volksfeest Corle: twee geweldige dagen!

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus heeft Corle weer haar jaarlijks Volksfeest gevierd. Vrijdagmorgen begon met een kleurrijke optocht richting koning Alexander Geurkink. De buurt had het paleis en de omgeving prachtig versierd.

Corle - Aan de optocht deden in totaal vijftien wagens mee, waarvan drie bloemenwagens. Alle deelnemende groepen werden door de nieuwe jury gecomplimenteerd met de originaliteit en creativiteit van de wagens. Na terugkomst bij de Woord werd het feest officieel geopend, gevolgd door de prijsuitreiking van de optocht. Als verrassing werd door de oud-voorzitters van Vereniging Volksfeest Corle een vlaggenmast aangeboden, welke volgend jaar op de nieuwe feestlocatie gebruikt zal worden.

`s Middags waren er kinder- en volksspelen in de feestweide. Het avondprogramma begon met een kennisquiz over Corle en het Corlese feest. Hierbij werden niet alleen vragen gesteld, maar werden er ook wat beelden van het Corlese feest van nu en vroeger laten zien. Na afloop was er muziek van de enthousiaste band Curls on Fire.

Ontbijt
De zaterdag begon met een gezamenlijk ontbijt bij de Woord, waarbij vrijwel alle inwoners van Corle aanwezig waren. Aansluitend begon het koningsschieten met maar liefst 22 deelnemers. Na 90 schoten lukte het Wendy Mengerink om de vogel naar beneden te halen.

's Middags waren er weer de volksspelen en ook het prinsschieten, wat werd gewonnen door Gijs Lageschaar. Ook was er 's middags een gezamenlijk spel, wat dit jaar "volle bak" was. Hierbij werden teams uitgedaagd om zo veel mogelijk personen in een auto te proppen, wat werd gewonnen door Co & Feestgenoten die maar liefst zestien personen tegelijk in de auto kregen. Tot slot maaktede band Cabrio en het enthousiaste Corlese publiek er een sfeervolle feestavond van. Corle kan met plezier terugkijken op twee geweldige dagen!

Optocht A-Klasse 1e C.C.K. 'Social Media'. B-Klasse: 1e Göttengeatere '50 tinten grijs'. Originaliteitprijs: Co & Feestgenoten 'Feesttribune'. Aanmoedigingsprijs jeugd: De Woord trofee: G.P.P. 'Wat moet er nou thuis op het fornuis'

Koningsschieten Koningin: Wendy Mengerink (90e schot). Staart: Bennie te Kronnie (80e schot). Linkervleugel: Ruud Hudepohl (54e schot). Rechtervleugel: Rob Boeijink (67e schot). Kop: Yvette Damkot (61e schot). Pechprijs: Henk te Kronnie

Prinsschieten Jeugdprins: Gijs Lageschaar

Meer berichten