Werk aan de weg.
Werk aan de weg. (Foto: Pixabay)

Herinrichting Bataafseweg start in september

Winterswijk - In september starten de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Bataafseweg. De herinrichting bestaat uit het verbeteren van het wegdek en de aanleg van een fietspad tussen de Laan van Hilbelink en de Vredenseweg. Ook komt er een rotonde ter plaatse van de kruising met de Steengroeveweg.

Tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat op dinsdag 3 september (19.00-20.30 uur) is het definitieve plan voor de herinrichting van de Bataafseweg in te zien.

Voorbereidende werkzaamheden
De werkzaamheden beginnen dit jaar met het gedeelte tussen de Kottenseweg en de Laan van Hilbelink. Voorafgaand aan de werkzaamheden van de herinrichting, worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Op 4 september wordt gestart met het verwijderen van bomen, wat nodig is voor het verbreden van de weg en het verleggen van kabels en leidingen. Daarnaast wordt de kruising met de Laan van Hilbelink verruimd en wordt een klein stukje fietspad aangelegd.

Vanaf 16 september wordt er gewerkt door de Vitens aan het vervangen van de waterleidingen aan weerszijden van de weg en langs het bestaande fietspad.

Omleiding
Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren en voor de veiligheid van alle weggebruikers, wordt dit deel van de Bataafseweg afgesloten voor alle verkeer, dus ook fietsers. Het gaat over het deel Bataafseweg vanaf de Kottenseweg t/m de kruising Bataafseweg - Laan van Hilbelink. De sportvelden van Trias zijn bereikbaar via de Laan van Napoleon. De afsluiting duurt tot december/kerst 2019. U kunt daarvan hinder ondervinden. 

Hoe verder
De gemeente Winterswijk hoopt dat de voorbereidende werkzaamheden aan het einde van het jaar zijn afgerond, zodat in januari 2020 gestart kan worden met de nieuwe rotonde op de kruising Bataafseweg-Steengroeveweg-Kloetenseweg en vervolgens ook met het fietspad. Naar verwachting is dan alles eind 2020 gereed.

Meer berichten