Chiel te Hennepe laat vrolijke meezingers horen tijdens de Après Ski Party als afsluiting van het Volksfeest.
Chiel te Hennepe laat vrolijke meezingers horen tijdens de Après Ski Party als afsluiting van het Volksfeest. (Foto: Han van de Laar)

Chiel te Hennepe zingt op Après Ski Party bij de Smaakmakers

Voor de derde keer op rij, vanaf de eerste editie, zingt Chiel te Hennepe (25) op de zondag van het Volksfeest op de Après Ski Party aan de Noordzijde van de Markt, bij de Smaakmakers. ''Dat belooft weer een groot feest te worden. Die zondag wordt ieder jaar populairder."

(door Han van de Laar)

Winterswijk - Chiel - geboren en getogen Winterswijker - is een zoon van Dorinda Lammers en Frank te Hennepe. Frank is zelf ook zanger-entertainer en heeft onder andere met Franz te Loo en Marianne Mengers samengespeeld in Spirit. Chiel heeft de muziek dus niet van een vreemde. "Het meeste heb ik mezelf aangeleerd. Toen ik een jaar of vijf, zes was kreeg ik een drumstel. Ik had nog geen les, maar speelde er al wel veel op, tot genoegen van mijn ouders en ergernis van de buurt. Phil Collins en Toto waren mijn voorbeelden. Ik zong toen ook al mee. Toen ik wat ouder werd, zo vanaf een jaar of tien, heb ik een paar jaar drumles gevolgd bij Tonny Kamperman.''

Schoolfeesten
Frank vond dat zijn zoon talent had en ging hem zanglessen geven. Samen hebben ze destijds een lied opgenomen, speciaal bedoeld voor zijn overleden grootvader. "Om op de uitvaart zelf te zingen, was voor mij en mijn vader te emotioneel. Maar op band was het ook erg mooi."

In die tijd kwamen ook de eerste optredens om de hoek kijken. Allereerst op schoolfeesten, zoals op de Driemark voor zo'n duizend man en ook in zaal Nijenhuis. Omdat Chiels vader tevens producer was bij FH Producties in Apeldoorn, kon hij muziekbanden maken van het repertoire waarmee Chiel ging optreden. "Dat was toen eerst nog echt feestmuziek, polonaise en hossen. Omhoog met die handjes. Optredens namen steeds meer toe, bijvoorbeeld op verjaardagen, bruiloften en partijen."

Chiel kan ook een hele avond verzorgen, bijvoorbeeld met een DJ en catering erbij. Feesten worden dan op maat gemaakt. "Ik hoop toch wel door te groeien naar zeker honderd tot tweehonderd optredens per jaar. Het liefste wil ik van de optredens kunnen leven."

Chiel zingt momenteel repertoire van onder andere André Hazes, Marco Borsato, Koos Alberts en Gerard Joling. Hij verzorgt sets van 30 minuten tot avondvullend.

Dieter von Langenhoff
In het najaar komt Chiel met een Duits-Nederlands typetje. Dat wordt Dieter von Langenhoff. Daar hoopt hij echt mee door te breken. Er is veel vraag naar dat soort typetjes. Après Ski Party's, bier- en Oktoberfesten zijn erg populair. In de wintermaanden wil hij dan naar de skigebieden om op te treden. Dieter wordt iemand in skipak met grote sneeuwbril en een fout kapsel.

Op zondag 1 september staat Chiel om 13.30 uur op het podium aan de Noordzijde van de Markt. DJ Roel Staarink, zanger Jordy van den Boer en Frans Duijts maken daar de feestelijke afsluiting van het Volksfeest compleet.

Voor meer info: chieltehennepe@gmail.com of 06 5874 5597

Meer berichten