Martijn ten Pas en Sandra Metaal-ten Dolle bij de manege: "Hippische Vereniging Winterswijk brengt hippische sporters samen."(Foto B. Wassink)
Martijn ten Pas en Sandra Metaal-ten Dolle bij de manege: "Hippische Vereniging Winterswijk brengt hippische sporters samen."(Foto B. Wassink)

Ruiters en menners samen verder

De Winterswijkse Ruiter en Ponyclub (WR&PC) en Menvereniging Winterswijk Oud Gerij gaan fuseren. Vanaf vrijdag gaan ze samen verder als Hippische Vereniging Winterswijk en delen de paardensportaccommodatie aan de Steengroeveweg. De fusie wordt zondag 25 augustus officieel bezegeld door burgemeester Bengevoord op het bordes van het Raadhuis.

(door Betty Wassink)

WINTERSWIJK - In oktober 2018 waren de eerste gesprekken tussen de besturen van de Menvereniging en WR&PC om te onderzoeken of samengaan en het delen van de manege als mooie paardensport accommodatie mogelijk zou zijn. Vrij snel kwamen ze tot het JA-woord. In juni werd middels een stemming in de ledenvergaderingen van de beide verenigingen bevestigd, dat ook de leden het zagen zitten. Zij stemden toe om "samen in de trouwkoets plaats te nemen".

De fusie wordt vrijdag 23 augustus officieel vastgelegd bij de notaris, met de oprichting van de nieuwe Hippische Vereniging Winterswijk.vZondag laten ze hun 'huwelijk' publiekelijk bevestigen door burgemeester Joris Bengevoord op het bordes van het Raadhuis. Daarvoor komen de gezamenlijke bestuursleden om 11 uur met een mooie postkoets, begeleid door een escorte van ruiters naar het Raadhuis voor een bijzondere balkonscene. Toeschouwers worden van harte uitgenodigd bij dit mooie schouwspel met koets en ruiters.

Kruisbestuiving
De fusie bevordert de samenwerking in de paardensport. WR&PC-voorzitter Sandra Metaal en ook beoogd voorzitter van de nieuwe vereniging: "Het gaat goed met de paardensport in Winterswijk. Het aantal ponyleden is nog steeds groeiende en dat is echt uniek in de regio. We streven met de fusie naar een kruisbestuiving. Jonge leden worden door de samenwerking meer bekend met het mennen." Er zijn veel overeenkomsten in de paardensport disciplines. "We focussen op dezelfde trainingsaspecten: zowel voor ruiters als menners zijn dressuur, vaardigheden en hindernissen onderdeel van de sport." Martijn ten Pas van de menvereniging verwacht door de fusie ook versterking van het clubgevoel. "We willen vernieuwen en aantrekkelijk zijn voor jonge menners. We veranderen steeds meer van 'authentiek rijden' naar 'mensport' en daarbij is de manege als plek voor gezamenlijke training en de organisatie van menwedstrijden van groot belang voor het clubgevoel."

Programma 25 augustus
Vertrek bij de manege is om 10.30 uur. Aankomst bij het Raadhuis 11:00 uur. Na de balkonscene vertrekt de stoet via een korte rondgang door Winterswijk naar de manege waar vanaf 13.00 uur een receptie is. Om 13.30 uur start de Winterswijkse Ruiter- en Mendag met de spectaculaire Ride, Drive & Run met menners en ruiters. Toegang is gratis. 

www.wr-pc.nl

Meer berichten