Kinderspelen op vrijdagmiddag tijdens het Brinkheurnse volksfeest.
Kinderspelen op vrijdagmiddag tijdens het Brinkheurnse volksfeest. (Foto: )

Brinkheurne viert volksfeest

Brinkheurne - De ingezetenen van Brinkheurne vieren op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus hun jaarlijkse volksfeest. Traditioneel beginnen de festiviteiten vrijdagmiddag om 13.30 uur met een rondgang om de voormalige school, waarna de traditionele kaartwedstrijd volgt. Tegelijkertijd zijn er kinderspelen.

In de namiddag begint het koningsschieten met aansluitend de huldiging van het koningspaar. Voor de jeugd is er vogelknuppelen. De avonduren worden gevuld met Brinkheurne hef Talent, waarbij ingezetenen voor een veelbelovende show zorgen. Hans Roerdink verzorgt daarna de dansmuziek.

Zaterdagmorgen om 9.00 uur vertrekt de optocht zoals gebruikelijk op de tonen van de 100-jarige muziekvereniging Concordia uit Kotten. De bonte stoet gaat via De Slingeweg, Oude Bocholtsebaan, Hijinkhoekweg en Esselinkhoekweg naar de stopplaats bij de familie te Selle. Vervolgens gaat het via de Deunkmolenweg, Bothoekweg en Meester Brouwerlaan terug naar de feesttent in de weide bij de familie ten Damme. 's Middags zijn er volksspelen. Het feest wordt besloten met een koningsbal op muziek van Millennium.

Meer berichten