André van Huizen (tweede van rechts) is de nieuwe dirigent van de Hilgeländer Musikanten. Hij neemt het stokje over van John Wagenvoort. Uiterst rechts Kitty Koldewey. Foto: PR
André van Huizen (tweede van rechts) is de nieuwe dirigent van de Hilgeländer Musikanten. Hij neemt het stokje over van John Wagenvoort. Uiterst rechts Kitty Koldewey. Foto: PR

Nieuwjaarsconcert Hilgeländer Musikanten met nieuwe dirigent André van Huizen

Na een succesvol jubileumjaar, waarin de Hilgeländer Musikanten uit Meddo haar 40-jarig bestaan vierde, houdt de Egerländerkapel op zondag 22 januari haar traditionele nieuwjaarsconcert in café Spiekerman in Meddo.

MEDDO - Met dit concert maakt André van Huizen voor het eerst zijn opwachting als nieuwe dirigent van de kapel. Van Huizen neemt de plaats in van John Wagenvoort, die sinds 2005 dirigent was van de Hilgeländer Musikanten. „In het afgelopen jubileumjaar gaf  John aan per 2017 te willen stoppen", vertelt Kitty Koldewey, voorzitter van de Hilgeländer Musikanten. „Dit werd met het bestuur besproken en al snel kreeg de kapel een telefoontje dat André van Huizen interesse had om dirigent van onze kapel te worden. Na een kennismakingsrepetitie was alles snel geregeld en heeft André het stokje overgenomen van John. Hij is een gedreven dirigent die echt veel Egerländer nummers kent."

Afscheid
Omdat Wagenvoort op 22 januari verhinderd is lukt het hem niet om tijdens het nieuwjaarsconcert officieel afscheid te nemen. Daarom werd hij tijdens de laatste repetitie van 2016 officieel uitgezwaaid. Met de nieuwe dirigent André van Huizen brengen de Hilgeländer Musikanten met het nieuwjaarsconcert als vanouds een gevarieerd programma Egerländer muziek met onder andere polka's, marsen en walsen. Het concert begint om 11.00 uur en de zaal is open vanaf 10.30 uur. De entree bedraagt 6 euro.
www.hilgelandermusikanten.nl 

Meer berichten