Zomer in Gelderland Team Woold. "Bij de opdrachten hebben we de hulp nodig van klussers, tekenaars, schilders en naaisters."
Zomer in Gelderland Team Woold. "Bij de opdrachten hebben we de hulp nodig van klussers, tekenaars, schilders en naaisters." (Foto: PR )

Team Woold strijdt op TV Gelderland

Op 20 augustus schittert buurtschap het Woold in het programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland, waarin wordt gestreden om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'. Met hun deelname maakt het Team Woold kans om maximaal 1000 euro te winnen. Dat bedrag willen ze besteden aan een parachutetent voor de feestweide tijdens het jaarlijkse buurtfeest.

(door Betty Wassink)

WINTERSWIJK - Op dinsdagochtend 20 augustus is er een rechtstreekse radio-uitzending vanuit het Woold, waarna gedurende de dag korte filmpjes op facebook worden gepost van het klussen en knutselen ter voorbereiding op de live TV-uitzending 's avonds. Iets voor half tien 's ochtends wordt het Woold-team geïnformeerd over het decor dat gebouwd moet worden, waarna ze met een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag gaan.

Teamcoach Sandra Metaal: "Ons team bestaat uit 10 personen en daarnaast zetten ongeveer veertig vrijwilligers de hele dag hun beste beentje voor om de prijs binnen te halen. En als er om kwart voor zes meer dan 300 mensen aanwezig zijn als publiek levert dat ook 250 euro op."

Publiek
Publiek wordt opgeroepen op tijd aanwezig te zijn en vooral ook familie en buurt mee te nemen naar de feestweide bij Verenigingsgebouw Juliana om het team aan te moedigen. De live TV-uitzending van Omroep Gelderland begint om tien voor half zeven. In anderhalve minuut presenteert buurtschap Woold zich tijdens de zogenaamde 'parade' waarmee ook een deel van het prijzengeld te winnen is.

Gewicht
Zomer in Gelderland bestaat uit meerdere spelonderdelen. Sandra Metaal van het team Woold benadrukt, dat bij een van de spelen het gewicht van de toeschouwers veel geld kan opleveren voor de buurtschap. "Het publiek kan de vraag verwachten hoeveel hun gewicht is. Voor dat spel is er een grote weegschaal aanwezig en krijgen wij te horen hoeveel kilo aan personen daarop moet komen te staan en waar deze personen aan moeten voldoen. Bijvoorbeeld drie mensen met krullen, een persoon met baard of dergelijke vragen. Ook daarom is het echt van heel groot belang, dat het publiek ons in grote getale komt steunen. Kom 20 augustus om 17:30 uur naar Gebouw Juliana aan de Gosselinkweg in het Woold en help mee om het Woold de 'Mooiste plaats van Gelderland' te maken."

De tv-uitzending wordt afgesloten met een optreden van Wooldse artiesten. Na afloop gaat op het nieuwe terras bij het verenigingsgebouw de barbecue aan en verzorgt Music4U de muziek.

Team Woold wordt gevormd door Jolanda Meinen, Matt van Eldik, Jan Hoitink, Rianne Blekkink, Henk Wiggers, Melanie Meijer, Yvonne Oonk, Mark de Roos, Jan Kruisselbrink en Sandra Metaal.
Volg de ontwikkelingen via Facebook: Zomer in Gelderland-Woold

Meer berichten