Jinnie Bodt (links) en Evelien Nijenhuis staan tijdens de Braderie in de Winkiestand. 'De Winkieweek is weer in aantocht.'
Jinnie Bodt (links) en Evelien Nijenhuis staan tijdens de Braderie in de Winkiestand. 'De Winkieweek is weer in aantocht.' (Foto: Han van de Laar)

'Winkie leukste vakantieweek van het jaar'

"Het belooft weer een gezellige week te worden", geeft Winkie-voorzitter Jinnie Bodt te kennen. "Aan ons zal het niet liggen, wij zijn klaar voor de leukste vakantieweek van het jaar!" Medebestuurslid Evelien Nijenhuis: "Het is alweer de 42ste keer dat we de Winkieweek houden. Deze keer van 19 tot 24 augustus, als vanouds in het Scholtenbrugpark."

(door Han van de Laar)

Winterswijk - Hoewel Winkie een ijzersterke formule in handen heeft, probeert de organisatie toch steeds iets nieuws te brengen. Jinnie: "De meeste kinderen vinden het bouwen van hutten op de maandag toch nog steeds het mooiste. Lekker timmeren en een mooie hut bouwen, dat is waar veel kinderen voor komen. Maar op een gegeven moment is de hut af." Evelien: "Dit jaar houden we in samenwerking met Jantje Beton op het Winkieveld een voorronde voor de nationale kampioenschappen stoepranden. De kinderen worden naar leeftijd in twee groepen ingedeeld. Van iedere groep gaan de beste vijf naar de nationale kampioenschappen in Amersfoort."

Kinderstad
Op maandagochtend 19 augustus gaan om 9.30 uur de poorten open. Dat geldt ook voor de andere dagen. De middagen duren tot 16.00 uur. De kinderen worden ingedeeld in leeftijdsgroep 6 - 7 jaar en 8 - 14 jaar. Gemiddeld komen er de laatste jaren zo'n 400 kinderen. Naast stoepranden en hutten bouwen, is er nog de traditionele lawaaioptocht, waarbij burgemeester Joris Bengevoord op het oude raadhuis de nieuwe Winkie-burgemeester verwelkomt en installeert. Daarna gaat het weer in optocht terug naar het Winkieveld. De woensdag staat in het teken van de bioscoop en excursies. De ene helft gaat 's ochtends naar de film, de andere helft 's middag. Tegelijk vinden dan de excursies plaats. Men kan zich onder meer opgeven voor Theater De Storm, het AZC, zwembad Jaspers, Transit Oost, imker Rotteveel en Villa Mondriaan.

Kleuterstad
De ongeveer 150 kleuters beginnen iedere dag om 10.00 uur. Hun programma duurt tot 15.30 uur. Ook zij gaan naar de film, maar dan op vrijdag. Er wordt tevens een uitstapje gemaakt naar speeltuin De Vrees. Verder wordt er natuurlijk de hele week volop geknutseld en gezongen.

Voice of Winterswijk
Op zaterdag is er weer een editie van de Voice of Winterswijk. Iedereen kan zich daarvoor opgeven en een deskundige jury heeft de taak om uit al het talent een winnaar aan te wijzen, zowel bij de jongste als en bij de oudste kinderen. De eerste prijs is een beker en een opname van het liedje in de professionele studio van Marcel Kramer. Ook Merel Geerdink, winnares van vorig jaar, brengt een nummer ten gehore. Voice of Winterswijk duurt tot 13.15 uur. Iedereen is welkom. De entree is gratis.

Winkie kan nog altijd vrijwilligers gebruiken die willen helpen. Aanmelden kan via de site www.winkie.nl of info@winkie.nl. Winkie staat ook op Facebook.

Meer berichten