Foto: RON.RENSINK

Volksfeest Winterswijk: bloemencorso, kermis én veel muziek

WINTERSWIJK - Op 30 en 31 augustus staat het Winterswijkse centrum geheel in het teken van het Volksfeest. Een compleet feest voor jong en oud met het bloemencorso, 4 dagen kermis en heel veel muziek.

Op vrijdag en zaterdag trekt vanaf 10.00 uur het zeer gevarieerde dahlia-corso door de straten. Een record aantal wagens in de A- en B-klasse worden afgewisseld door vele kleinere wagentjes en versierde fietsen, veelal gemaakt door de Winterswijkse jeugd. De Winterswijkse muziekverenigingen zorgen voor de muzikale omlijsting van de optocht.

Veel ruimte voor muziek

Op donderdagavond barst het muzikale feest in de tent aan de Zuidzijde op de markt in Winterswijk los met Corso in Concert, dit jaar verzorgt door Muziekvereniging Excelsior.

Het 85-koppig harmonieorkest heeft een gevarieerd programma samengesteld. Licht klassiek, maar wel met bekende soundtracks. Mooie ouvertures en marsen worden afgewisseld met Hollandse meezingers, gezongen door Kang-Ming Ling. Tevens begeleidt het orkest de energieke zangeressen van Fabulous Fifteen uit Beltrum.

De drie daaropvolgende dagen treden diverse (lokale) bands op in de feesttenten op de Markt en bij de vele horecagelegenheden rondom het centrum. Het Winterswijkse feest wordt op zondag afgesloten met een 'gemütliche' middag frühschoppen met onder andere een optreden van de enige echte Helene Fisher look-a-like.

Voor de kids

Het Volksfeest staat bekend als een groots feest voor jong en oud. De Winterswijkse kinderen kunnen zich uitleven op de kermis, maar natuurlijk kunnen ze ook allemaal meedoen aan de kinderspelen. Beide Volksfeestdagen zijn er diverse kinderspelen waaraan iedereen kosteloos mee kan doen. Naast het altijd populaire brandweerspel staat ook dit jaar de klimwand er weer en kan er gestept worden.

De beste kermis van Nederland staat in Winterswijk

Eind april is de Winterswijkse kermis uitgeroepen tot 'Beste kermis van Nederland' in de categorie middelgrote kermissen. De kermis is al 10 jaar gesitueerd rondom het oude gemeentehuis, waardoor er plek is voor attracties die op het oude terrein ondenkbaar waren geweest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Booster XXL, Project 1 en een grote achtbaan.

De vakjury prees de kermis in Winterswijk om het ruime aanbod attracties, de enthousiaste exploitanten die er vaak al jaren staan, de aantrekkelijke ambiance waarin de kermis gesitueerd is, de betaalbare prijzen en dat de kermis echt onderdeel is van het grote geheel: het Volksfeest. De kermis begint op donderdag 29 augustus om 16.00 uur en duurt t/m zondag 1 september 20.00 uur.

Meer berichten